سرعت نوسازی شهری با سرعت ایجاد فرسودگی برابر است
عضو شورای شهر بندرعباس گفت: در سال ۹۹، ۴۳ درصد شهر بندرعباس را بافتهای فرسوده تشکیل میدهد که نسبت به سال ۹۶ در این رقم تغییری ایجاد نشده است و آمارها حکایت از برابری سرعت نوسازی با سرعت ایجاد فرسودگی دارد.
احمد کناری نژاد در پنجمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر بندرعباس ضمن تسلیت ماه محرم و ایام سوگواری اظهار کرد: از سرپرست شهرداری بندرعباس، کلیه پرسنل خدوم، روابط عمومی های تلاشگر و سازمان های زیرمجموعه شهرداری در فضاسازی محیطی سطح شهر و هویت بخشی به سیمای بصری در ایام محرم که از مصادیق تعظیم شعائر الهی و خود یک پیام رسان قوی در راستای ترویج فرهنگ حسینی است تشکر و قدردانی کرد.
وی همچنین مراتب سپاس و قدردانی خود را از کلیه تلاشگران عرصه سلامت، اعضای استانی مقابله با کرونا، کلیه دستگاههای مرتبط در مقابله با این بیماری و به طور ویژه کادر محترم درمان که به واقع همچون رزمندگان سالهای دفاع مقدس ایثارگرانه در سنگر سلامت، مجاهدت و تلاش میکنند اعلام کرد.
کناری نژاد تصریح کرد: با توجه به شیوع سویه های جدید ویروس کرونا، افزایش قدرت انتقال و تشدید عوارض آن، ضروری است کلیه شهروندان، جهت مدیریت پیک پنجم این همه گیری، رعایت تمام پروتکل های بهداشتی را به عنوان بهترین راه پیشگیری در شرایط حاضر تا تکمیل فرایند واکسیناسیون همگانی، به صورت جدی مد نظر قرار دهند.
وی در ادامه گفت: خداوند را شاکرم از اینکه فرصتی به ما اعطا داشت که مورد اعتماد مردم بزرگوار و شریف بندرعباس قرار بگیریم و به نمایندگی از مردم، در راستای عمل به مهمترین وظیفه شورای اسلامی شهر، سکان مدیریتی این شهر بزرگ را با اتفاق نظر سایر اعضای محترم شورا به دستان فردی توانمند و شایسته بسپاریم، اما باید توجه داشت که شورای شهر، ریشههای شهرداری است و لزوم تداوم و همکاری دو جانبه است که می تواند موجب رشد و تعالی گردد.
این عضو شورا عنوان کرد: از شهردار منتخب انتظار داریم حال که با کسب اکثریت آرا، سکاندار مدیریت شهر بندرعباس شده است، همواره شایسته سالاری را خارج از هرگونه تفکر جناحی و یا فشارهای درونی و بیرونی، مبنا و ملاک تصمیمگیریهای خود قرار دهد و با بهرهگیری از ظرفیت پرسنل توانمند شهرداری، تعامل با دستگاههای اجرایی و همچنین برنامهریزی جهت تقویت مشارکت های مردمی در مدیریت شهری، در خدمات رسانی مطلوب به شهروندان و رفع مشکلات شهر بندرعباس، کوشا باشد.
وی با اشاره به اینکه از همه مسئولین اعم از استاندار، فرماندار، نماینده ولی فقیه استان، نمایندگان مجلس و مدیران دستگاه های اجرایی انتظار داریم بیان کرد: آنها با همراهی، انسجام، هماهنگی و نگاه سیستمی ما را در تحقق هدف مدیریت یکپارچه شهری که خود از گام های اولیه در رسیدن به توسعه پایدار شهری است، یاری رسانند.
کناری نژاد ابراز کرد: به عنوان نماینده مردم، یکدل و همبسته با دیگر اعضای محترم شورا، فاتحان خط قرمز خود را منافع و حقوق شهروندان و پرسنل محترم شهرداری به عنوان رکن اصلی در پیشبرد بهتر امور میدانیم و در خصوص این مسئله با هیچ نهاد و مسئولی تعارف نداریم.
وی در رابطه با دغدغه های نیروهای خدوم شهرداری خاطرنشان کرد: اولین دغدغه این نیروها نیاز به عدالت در سیستم اداری می باشد. پرسنل زمانی می توانند در مسیر خدمت به مردم گام بردارند که از آرامش و امنیت شغلی برخوردار باشند.
عضو شورای شهر بندرعباس اشاره کرد: شایسته سالاری و عدالت حکم می کند که افراد در جایگاه متناسب با توانمندی ها و شایستگی های خود قرار گیرند.
وی افزود: یک فرد زمانی میتواند در سیستم مفید باشد که متناسب با زمینه آموزشی و تخصصی خود به ارائه خدمات بپردازد که این مهم مستلزم ارتباط موثر و مستقیم شهردار با نیروهای تحت مدیریت خود می باشد به گونه ای که پرسنل بدانند که کار و فعالیت آنها دیده می شود.
کناری نژاد دومین دغدغه پرسنل محترم شهرداری را موضوع تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی به قراردادی و پیمانی می دانست و ادامه داد: از شهردار منطقه خواهشمند است در راستای پیگیری موضوع تغییر وضعیت نیروها، لیستی از نیروها و سوابق کاری آنها را گردآوری و اقدامات لازم را با لحاظ قانون و عدالت، مبذول فرمایند.
وی اضافه کرد: سومین دغدغه نیروها به خصوص پرسنل شرکتی شرکتهای وابسته، پرداخت بیمه و مطالبات حقوقی آنها در بازههای زمانی می باشد.
عضو شورای شهر بندرعباس اظهار کرد: هر چند در بحث کاهش توان مالی شهرداری تردیدی وجود ندارد اما میتوان در این راستا، تدابیری اندیشید که از طریق کاهش هزینههای جاری شهرداری و ایجاد برنامه عملی در زمینه کسب درآمد پایدار بتوان موجبات تقویت بنیان مالی شهرداری را فراهم کرد.
وی ادامه داد: در این زمینه میتوان از نظر صاحبنظران و مشاوران خبره و پرسنل دلسوز شهرداری استفاده و با عنایت به قوانین موجود در این مهم اقدامات لازم را انجام داد.
کناری نژاد به روز رسانی و یکسان سازی حقوق را نیز از دیگر دغدغههای پرسنل شهرداری دانست و گفت: چرا که میسر نشدن این امر، میتواند دل سردی و کاهش راندمان فعالیت و در نتیجه کاهش تعهدات شغلی نیروها نسبت به فعالیت خود را به دنبال داشته باشد. در این زمینه استفاده از نیروهای برابر پایه شغلی و یا اصلاح وضعیت میتواند موجب حل مشکل باشد.
وی با اشاره به اینکه در حوزه مسائل شهری، مسئله بافت های فرسوده از دغدغه های جدی شورا و شهروندان است تصریح کرد: تاکنون تلاشهایی در جهت احیای بافتهای فرسوده صورت گرفته است اما بر اساس اعلام شرکت بازآفرینی شهری در سال ۱۳۹۹، ۴۳ درصد شهر بندرعباس را بافتهای فرسوده تشکیل میدهند که نسبت به سال ۱۳۹۶ در این رقم تغییری ایجاد نشده است و آمارها حکایت از برابری سرعت نوسازی با سرعت ایجاد فرسودگی دارد.
عضو شورای شهر بندرعباس عنوان کرد: مشکلات زیست محیطی، مشکلات فرهنگی و آسیبهای اجتماعی، مشکلات امنیتی، مشکلات کالبدی و عدم تحرک اقتصادی از جمله مشکلات بافتهای فرسوده است که ساکنان این مناطق را در زمینه دریافت سند مالکیت نیز با مشکل مواجه کرده است و همچنین به دلیل مشکلات اقتصادی بسیاری از ساکنان این محلات، این عزیزان توانایی پرداخت هزینه های مربوط به بازسازی و نوسازی را ندارند.
به گفته وی موضوع احیای بافت های فرسوده شهری، نیازمند همکاری همه نهادهای دولتی، غیردولتی و خدماتی و پیگیری در سطح کلان و ملی در راستای توسعه متوازن محلات می باشد.
کناری نژاد در پایان خاطرنشان کرد: آخرین موضوع مورد اشاره در این جلسه توسط بنده، مطالبه از صنایع غرب بندرعباس در راستای پرداخت عوارض آلایندگی به استناد تبصره یک ماده ۳۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده، در راستای احقاق حقوق شهروندان است. چرا که اجرای پروژههای مختلفی که توسعه شهر را به دنبال دارد، از محلات پرداخت مالیات و عوارض امکان پذیر است.
امید است خداوند منان در مسیر خدمتگزاری به شهروندان فهیم و همچنین حمایت از پرسنل خدوم شهرداری بندرعباس یاری رسان ما باشد.
انتهای پیام/
نظرات