رابطه مصرف دخانیات و ویژگیهای یائسگی در زنان جنوب ایران بررسی شد
در نشست خبری با اصحاب رسانه، دکتر مژده بنایی، استادیار گروه مامایی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان و مجری طرح تحقیقاتی “بررسی ارتباط بین مصرف دخانیات و ویژگیهای مرتبط با یائسگی در زنان یائسه جنوب ایران”، یافتههای پژوهش خود را ارائه کرد.
این مطالعه که با استفاده از دادههای کوهورت بندر کنگ انجام شده، ۸۶۷ زن یائسه را مورد بررسی قرار داده است. نتایج نشان میدهد بین مصرف دخانیات و سن یائسگی، رابطه معناداری یافت نشد؛ اما زنان یائسهای که سیگار مصرف میکنند، تحصیلات و شاخص توده بدنی (BMI) پایینتری دارند. همچنین، بیوهها و مطلقهها بیش از زنان متأهل از مواد دخانی مانند سیگار و قلیان استفاده میکنند.
بر اساس این تحقیق، وضعیت اقتصادی زنان یائسه نیز با میزان مصرف دخانیات ارتباط دارد. بهعلاوه، شیوع بالای مصرف قلیان در استانهای جنوبی، بهویژه هرمزگان، از دیگر یافتههای مهم این پژوهش است.
این موضوع زنگ خطری برای سیاستگذاران حوزه سلامت محسوب میشود و ضرورت آگاهیبخشی و اجرای برنامههای پیشگیرانه را دوچندان میکند.
دکتر بنایی با تأکید بر لزوم اصلاح سبک زندگی زنان یائسه، خواستار توجه بیشتر به آموزش و اطلاعرسانی در زمینه مضرات دخانیات شد.
وی افزود: با توجه به افزایش امید به زندگی و روند رو به رشد تعداد زنان یائسه، باید برنامههای پیشگیرانه و آموزشی در سطح ملی تقویت شود تا سلامت عمومی این گروه در معرض خطر قرار نگیرد.
این تحقیق با همکاری دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان و مرکز تحقیقات دخانیات سلامت انجام شده است.
انتهای پیام/
نظرات