Skip to content

هرمزگان نیازمند استانداری توسعه گرا و آینده نگراست

یک مدرس دانشگاه و فعال اجتماعی گفت: تحت تاثیر مرکزگرایی در ایران، هرمزگان را بیشتر اقتصادی به یک بارانداز و بندر دیده اند تا سکونتگاهی که مردم در آن با نیازهایشان زندگی می کنند.

سیدرضا هاشمی زاده در گفت و گو با خبرنگار هرمزگان من اظهار کرد: در سال های گذشته، شاخص فلاکت در هرمزگان در مرحله بسیار بالا و در رده سه استان اول کشور بود.

وی با اشاره به افزایش قیمت و سطح دسترسی مردم به مواد اولیه و مایحتاج روزمره ادامه داد: قبلا در هرمزگان سطح قیمت و عرضه کالاها تقریبا ۳۰ تا ۴۰ درصد بیشتر از سطح کشور به دلایل جغرافیایی و منطقه ای بود اما نبود بسیاری از محصولات در استان و هزینه حمل و نقل، شرایط خاصی را ایجاد کرده است.

این فعال اجتماعی ادامه داد: موضوع اقتصاد کلان ما باید در حوزه بین الملل و منطقه حل شود، در روزگاری هرمزگان، هزار کیلومتر مرز آبی و همچنین دسترسی گسترده ای به کشورهای حوزه خلیج فارس داشت، صادرات و واردات کالاهای خلبانی و ته لنجی، ماهیگیری، صیادی و … که تحت تاثیر سوءمدیریت های گسترده تحریم ها و روابط آشفته در حوزه بین الملل قرار گرفت.

وی در خصوص حل این چالش ها اظهار کرد: اگر ما بتوانیم در حوزه منطقه، افق اقتصادی روشنی را با کشورهای حاشیه خلیج فارس مانند عمان و امارات متحده عربی تمهید کنیم امیدی است که بار دیگر این مسائل همچون حمل و نقل دریایی و صنعت دریایی و صنایعی که دریا محور هستند اوج بگیرد به شکل سابق برگردد.

هاشمی زاده افزود: استان هرمزگان در حوزه اجتماعی و فرهنگی همیشه با کم کاری مشهودی رو به رو بوده است و نگاه سرمایه گذاران و سیاست گذاران کلان کشوری نگاه دقیقی نیست.

وی تصریح کرد: تحت تاثیر مرکزگرایی در ایران، هرمزگان را بیشتر اقتصادی به یک بارانداز و بندر دیده اند تا سکونتگاهی که مردم در آن با نیازهایشان زندگی می کنند.

این فعال اجتماعی و مدرس دانشگاه گفت: سرانه اختصاص هزینه های اجتماعی و فرهنگی به کل استان و حتی بندرعباس که مرکز است بسیار پایین است و سرانه ضعیفی دارد.

وی اضافه کرد: نگاه سیاست گذاری کلان مرکزگرا به استان باید تصحیح شود، هرمزگان این توانمندی را در حوزه فرهنگی، هنری و گردشگری دارد که در حوزه دریا و جذب توریست فعال باشد.

هاشمی زاده خاطرنشان کرد: قشم و کیش نتوانسته‌اند به عنوان یک منطقه آزاد تحول خاصی برای مردم استان ایجاد کند. جزیره هرمز یک ظرفیت جهانی در حوزه گردشگری، فرهنگی، تاریخی و .. است که نباید این فرصت ها را به دست سرمایه گذارانی قرار دهیم که نگاهی تخریب گرا دارند.

وی در رابطه با توسعه شرق استان اظهار کرد: توسعه شرق به ویژه در حوزه مکران، پایانه نفتی و اتصال لوله نفت به جاسک، باید با نگاه توسعه همه جانبه برای آن مناطق باشد و ظرفیت هایی برای صنایع که سرمایه گذاری کنند نه اینکه عوارض و پسماندش را وارد دریا کنند.

این مدرس دانشگاه با توجه به تغییر رئیس جمهور تصریح کرد: انتخاب استاندار هرمزگان باید فردی باشد، کارآزموده و کاربلد که نگاهی توسعه گر به استان داشته و همچنین توانمندی اداره استان را داشته باشد نه اینکه تنها نگاهش به وجوه سیاسی باشد. اگر استانداری کارآزموده انتخاب نشود استان نمی تواند توسعه پیدا کند و مردم دچار خسارت می شوند.

وی بیان کرد: امروزه مسائل اقتصادی و سطح بالای قیمت ها، نبود اشتغال و فقر منابع زیستی و آبی و … در سطح استان و کشور وجود دارد که نیاز به برنامه ریزی کلان دارد. اگر فرد سیاسی که فقط سیاست برای او ارجح است انتخاب شود، استان هرمزگان درگیر مشکلات بیشتری خواهد شد و قاعدتا سیاسی نگری صرف، مانع تحول و توسعه خواهد بود.

هاشمی زاده عنوان کرد: مسائل اجتماعی مانند ناهنجاری ها و آسیب ها، طلاق، اعتیاد و نارضایتی ها و …. در استان ها به شکل های متفاوتی وجود دارد که نیازمند سرمایه گذاری دولت در تمام حوزه های اجتماعی و فرهنگیست.

وی اضافه کرد: صرفا نباید افکار مدیران کشوری و استانی، رویکرد تجاری و اقتصادی داشته  باشد، چون زمانی که مردم در استان خودشان فضا و توانمندی برای ارائه هنر خود نمی بینند به شهرها و استان های دیگر مهاجرت می کنند.

این مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: باید در این زمینه مدیران کاربلد به کار گرفته شود و یک شورای نخبگان از اندیشمندان و کسانی که فهم درست از فضای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و زیستی استان دارند ایجاد شود.

وی عنوان کرد: باید به ظرفیت پژوهشی دانشگاه ها اهمیت داده شود و به طرح های آمایش سرزمینی که وجود دارد توجه شود. باید بخشی از جامعه به ویژه نوجوانان و جوانان را به این سمت هدایت کنیم که با مهارت وارد جامعه شوند و بدون وابستگی به مشاغل دولتی، ادامه مولد باشند.

هاشمی زاده ابراز کرد: ظرفیت را در استان به فرصت ها و آموزش های کاربردی تبدیل کنیم که باید در سطح کشور نیز اتفاق بیفتد، در کنار آن دولت و حکومت از کسانی که قصد سرمایه گذاری فرهنگی دارند حمایت کند و سالن سینمایی، تئاتر، سالن کنسرت موسیقی و یک مجموعه هنری فرهنگی ایجاد کند. همچنین در چنین مواقعی نیاز به استانداری توسعه گرا و آینده نگر است.

وی افزود: نیاز است که این فضا، حمایت و همراهی شود و نمایندگان مد نظر داشته باشند که هر طرح صیانتی ایجاد کنند به این بازخورد و فرآیندی که در سطح کلان کشوری و استان اتفاق می‌افتد و میلیون ها نفر و هزاران نفر را بیکار می کند و جلوی آن درآمد و کسب و کار را می گیرد فکر کنند.

این مدرس دانشگاه و فعال اجتماعی ادامه داد: هزاران نفر بیکار و میلیون ها نفر از اقتصاد سقوط می کنند و مشکلات بیشتری برای فضای کشور ایجاد می کند که این نگاهی غیرامنیتی است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در مجموع، استان هرمزگان استانیست که می تواند در زمینه های مختلف توسعه یابد و اکنون که در اولین گام دولت رئیسی هستیم انتظار است که یک مدیر توانمند و‌ ویژه برای سکانداری سیاست گذاری و حکم رانی منطقه ای استان انتخاب شود که نگاهی توسعه گرا به سمت بهبود روابط با فضای منطقه کشور های حاشیه خلیج فارس داشته باشد و از ظرفیت های پژوهشی، فکری، نخبگانی استان نیز در این زمینه استفاده شود.

✍ سودابه امامی

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top
Search