Skip to content

توصیه های بهداشتی خرید و نگهداری ماهی قرمز (گلی) عید نوروز۱۴۰۴

مدیر کل دامپزشکی استان هرمزگان گفت: مردم ماهی قرمز شب عید را با در نظر گرفتن الزامات و رعایت توصیه‌های بهداشتی دامپزشکی خریداری کنند.

به گزارش هرمزگان من به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان، دکتر مصطفی فخرآبادی پور ضمن تبریک سال نو و آرزوی سلامتی برای هموطنان عزیز، به بیان الزامات و توصیه‌های بهداشتی خرید و نگهداری ماهی قرمز در نوروز ۱۴۰۴ پرداخت .

وی با تأکید بر این‌که شهروندان ماهی قرمز را از مراکز معتبر و تحت نظارت و کنترل تهیه کنند، گفت: در این خصوص اداره‌کل دامپزشکی استان هرمزگان توصیه‌هایی دارد که از همشهریان و مردم درخواست می‌شود به هنگام خرید ماهی قرمز این توصیه‌ها را رعایت کنند:

توصیه های بهداشتی درخریدماهی قرمز

۱.ماهی قرمز از مراکزعرضه مجازتهیه شودو از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گردها ًاکیدا خودداری شود.

۲.مراکزعرضه مجاز شامل واحدهای صنفی عرضه ماهیان زینتی و اماکن تعیین شده توسط شهرداریها با هماهنگی اداره دامپزشکی می باشند.

۳.در هنگام خرید، از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب حمل خودداری شود.

۴.حتی الامکان از ظروف یکبار مصرف جهت حمل و جابجایی ماهی به منزل استفاده شود.

۵.از خرید ماهیان بیمار و بی حال با علائم شنای غیر فعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود.

توصیه های بهداشتی نگهداری ماهی قرمز

۱.پس از انتقال به منزل، بالفاصله نسبت به تعویض آب اقدام نموده و ماهی ها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوند.

ظروف حمل یکبار مصرف در کیسه زباله سربسته قرار گیرد. آب حمل و آب تعویضی ماهی مستقیما ً در شبکه فاضالب تخلیه شود و از ریختن آن در معابر عمومی خوداری شود.

۲.با توجه به لزوم تعویض آب ماهیان خریداری شده، حداقل۲۴ساعت قبل از خرید، ظرف نگهداری ماهی آماده شود.

۳.در صورت استفاده از آب شهری ، باید قبل از استفاده ماهی چند ساعت در هوای آزاد به منظور کلرزدایی قرار داده شود.

۴.ظرف نگهداری ماهی یک ظرف با دهانه باز(دهان گشاد)جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد.

۵.میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر می باشد.

۶.بهترین دمای آب نگهداری ماهی۲۲–۲۶درجه سانتی گراد می باشد.

۷.غذای ماهی قرمز از فروشگاههای عرضه ماهی زینتی تهیه شود.

۸.به منظور تعویض آب هر بار۲۵% کل آب تعویض شودو از تعویض یکباره کل آب خودداری شود.

۹.در هنگام تعویض آب و …نیازی به دستکاری ماهی نمی باشد اما در صورت لزوم و بخصوص در افرادی با سابقه بیماری و یا حساسیتهای پوستی از دستکش استفاده شود.

۱۰.به منظور ضدعفونی ظروف نگهداری ماهی،می توان از نمک به میزان۳%و یا سایر ضدعفونی کننده ها مانند پرمنگنات پتاسیم، پرکلرین و یا بتادین استفاده کرد.

۱۱.در پایان نوروز ماهی ها را در رودخانه هاو یا نهرها رها نکرده و در محل های تعیین شده توسط شهرداری رهاسازی شود.

در پایان مدیر کل دامپزشکی استان هرمزگان گفت: با توجه به اینکه جانورانی نظیرخزندگان، دوزیستان و حلزون هامی توانند بعنوان ناقل یا واسط بالقوه انواع عوامل بیماری زا برای انسان باشند،عرضه هر گونه موجود زنده غیر از ماهی قرمزممنوع می باشد.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top
Search