Skip to content

سرمایه‌گذاری برای تولید راهی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی

علیرضا دادی‌پور درگزی ، دبیر شبکه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی جوانان استان هرمزگان در یادداشت اختصاصی نوشت: مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) با درایت و هوشمندی شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» را برای سال ۱۴۰۴ انتخاب کردند که می‌توان از دریچه‌ای ویژه به این شعار نگاه کرد.

از سرمایه‌گذاری برای تولید می‌توان به‌عنوان یک رویکرد منطقی و سازنده برای کاهش آسیب‌های اجتماعی استفاده کرد و این شعار محوری توجه بسیاری از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی را به خود جلب کرده است تا با تمرکز بر سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های اقتصادی، کاهش آسیب‌های اجتماعی در زندگی سخت اقتصادی صورت گیرد.

امنیت شغلی و کاهش آسیب‌های اجتماعی

بی شک سرمایه‌گذاری در تولید فرصت‌های شغلی جدید را به وجود می‌آورد و معیشت شهروندان بهبود و نرخ بیکاری کاهش می‌یابد؛ بیکاری یکی از معضل‌های بزرگ اجتماعی به شمار می‌رود که از دامان آن اعتیاد، جرم، خشونت و… به وجود می‌آید هر فرد اگر احساس امنیت شغلی و اعتبار اقتصادی داشته باشد باعث کاهش آسیب‌های اجتماعی در جامعه می‌شود.

سرمایه‌گذاری برای برنامه‌های آموزشی و فرهنگی
هنگامی که سرمایه‌گذاری برای تولید شامل برنامه‌های آموزشی و فرهنگی شود افراد جامعه نسبت به آسیب‌های اجتماعی آگاهی به دست می‌آورند و با آموزش مهارت‌های شغلی و سرمایه‌گذاری برای تحصیل و کارآفرینی باعث افزایش آگاهی و بهبود رفتارهای اجتماعی در جامعه می‌شود.

خدمات اجتماعی و کاهش آسیب‌ها
با سرمایه‌گذاری و تأمین منابع مالی لازم برای ایجاد زیرساخت‌های اجتماعی مانند مراکز درمانی و مشاوره‌ای، برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد و امکانات ورزشی می‌توان آسیب‌های اجتماعی را کاهش داد و دسترسی به این خدمات قطعاً آسیب‌های اجتماعی را کاهش داده و باعث سلامت جامعه خواهد شد؛ به طور مثال جامعه‌ای که نوجوانان و جوانان آن درگیر ورزش بوده به سمت‌وسوی اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی نخواهد رفت.

سرمایه‌گذاری برای تولید و ایجاد حس همبستگی

سرمایه‌گذاری برای تولید می‌تواند همبستگی اجتماعی و نوع‌دوستی را در میان افراد جامعه افزایش دهد و هنگامی که افراد جامعه نتیجه سرمایه‌گذاری‌ها را در جامعه به‌صورت ملموس احساس کنند انگیزه بیشتری برای مشارکت در فعالیت‌های اجتماعی و کاهش آسیب‌های اجتماعی خواهند داشت.

سرمایه‌گذاری برای تولید و کاهش ناهنجاری‌های اجتماعی

افراد در جامعه هنگامی که از لحاظ اقتصادی و اجتماعی حمایت شوند ناهنجاری‌های اجتماعی کاهش می‌یابد و با برنامه‌ریزی جامع و کامل و با درآمدزایی‌هایی که برای خود به دست می‌آورند بزهکاری‌های اجتماعی کاهش چشمگیر خواهد داشت.

«سرمایه‌گذاری برای تولید» می‌توان به‌عنوان یک راهبرد جامع و کامل برای کاهش آسیب‌های اجتماعی برشمرد که با خلق فرصت‌های شغلی، حمایت از آموزش، فراهم‌کردن زیر ساخت‌های آموزشی، تقویت و ایجاد حس همبستگی به سمت‌وسوی آینده‌ای بهتر و سالم‌تر قطار جامعه را پیش برد و به ایستگاه جامعه پایدار و متحول گرا رسید.

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top
Search