ایران، مهد اقوام رنگین کمان است
هرمزگان من- فرخنده جلالی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در آغازین روز از هفدهمین جشنواره نواحی ایران اظهار داشت: موسیقی نواحی ایران در هفدهمین دوره جشنواره خود در بندرعباس واقع در کنار آبهای خلیج فارس آغاز به کار کرد.
وی در پایان افزود: در این دوره ۳۴ گروه موسیقی از بهترینهای موسیقی نواحی ایران از ۲۲ استان مختلف کشور حضور دارند.
ایران، مهد اقوام رنگین کمان است
دکتر صالحی: جشنوارههای موسیقی نواحی ارتباطی تنگاتنگ با حفظ میراث فرهنگی، تاریخ و تمدن ایران دارد، برهمین اساس هر اقدامی که برای ارتقا و کیفیت این رویدادهای مهم صورت پذیرد به طور قطع مسئولیتپذیری ما به عنوان یک ایرانی در این زمینه کمک شایانی خواهد کرد.
به گفته وی، وظیفه ملی حکم می کند که در چنین رویدادهایی مشارکت داشته و از صدای هنرمندان لذت ببریم.
صالحی در بخش پایانی سخنان خود افزود: ایران، مهد اقوام رنگین کمان است و ما نباید اقوام بزرگ ایرانی را به باد فراموشی بسپاریم.
موسیقی نواحی اقلیم سیستان و بلوچستان حرف اول را می زند
مسلم نیکنژاد، مدیر موسسه فرهنگی هنری و عضو گروه موسیقی نواحی ایرانشهر «سیستان و بلوچستان»، در جمع بزرگان موسیقی نواحی ایران ابراز خوشحالی کرد و از میزبانی خوب هرمزگان و استقبال گرم مردم شریف بندرعباس قدردانی کرد.
وی ابراز کرد: سیستان و بلوچستان به دلیل تنوع در موسیقی نواحی، تنوع اقلیم و قومی، آمادگی کامل برای میزبانی از هجدهمین جشنواره موسیقی نواحی را دارد.
نیکنژاد با بیان اینکه موسیقی سیستان و بلوچستان همواره در عرصه موسیقی نواحی کشور پیشرو بوده، از مسئولین خواست که هجدهمین دوره این رویداد را به سیستان و بلوچستان واگذار کنند و وعده داد که با بهترین کیفیت این میزبانی را انجام خواهند داد.
لزوم برنامه ریزی برای ارتقا کیفیت جشنوارههای موسیقی
رمضانعلی خدا بنده لو هنرمند تک نواز عاشیق از استان زنجان و اصالتا ترک هستم، برای اولین بار است که به بندرعباس آمدم، در بدو ورودمان به این استان، مردم شریف بندرعباس از ما استقبال کردند. اگر این چنین رویدادهایی با برنامه ریزی و مدیریت دقیق انجام شود همه چیز به مراتب به نحو مطلوب پیش می رود.
برگزاری رویدادهای اصیل مایه مباهات است
ولی کمری هوره خوان از استان ایلام، مناطق زاگرس نشین به قول معروف کلهرنشین شهرستان ایوان غرب هستم. هفدهمین جشنواره نواحی ایران که در واقع در بندرعباس برگزار شده و اینچنین جشنوارههایی برایمان مایه مباهات است و بدین علت است که این آیین ها و صداها در معرض فراموشی هستند.
هنرمند هوره خوان در ادامه بیان داشت: ایران کشوری چند فرهنگی است و تنوع قومی و زبانی یکی از ویژگی های شاخص آن است و انتظار است که این رویدادهای اصیل به صورت چرخشی در تمام نواحی استانها در شرق، غرب، شمال و… اجرا شود.
تنوع و غنای موسیقی نواحی ایران
دبیر جشنواره موسیقی نواحی به اجرای موسیقی محلی و سنتی مناطق مختلف ایران اشاره کرد و گفت: در اجرای گروه موسیقی آیینی نوبان بندرلنگه از سازهایی نظیر دهل، ساز منجول و تنبور که یکی از قدیمیترین سازها است برای این اجرا مورد استفاده قرار می گیرد و این اجرا به سرپرستی احمد عبیدی می باشد.
در دو نوازی هنرمندان ایل قشقایی از استان فارس سازهایی از جمله کرنا و سرنا به کار میروند و این سازها در بین قشقاییها محبوبیت زیادی دارد.
آقای احمد سور و آقای جعفرزاده از استان فارس در این اجرا حضور دارند و قطعات محلی موسیقی کلاسیک ایرانی را اجرا میکنند.
وی همچنین در ادامه اذعان داشت: «مقام خوانی بختیاری» با هنرمندی میلاد صادقی از چهارمحال بختیاری اجرا شد و نیز دو گروه موسیقی اعم از تک نوازی دونلی عیسی بلوچ و مستاک بهره «پیام رسان ایرانشهر» از سیستان و بلوچستان و همچنین رمضانعلی خدابنده لو از زنجان حضور داشتند.
در این مراسم گروه موسیقی «سلیم» از مازندران در این رویداد حضور داشتند و از سازهای کمانچه، لله وا و… برای اجرا استفاده کردند.
دبیر جشنواره موسیقی نواحی را تنوع و غنای موسیقی نواحی ایران برشمرد و گفت: ارتباط عمیق فرهنگ و موسیقی در این مناطق وجود دارد.
انتهای پیام/
نظرات