Skip to content

برگ زرین تلاش هشت ساله یک رویداد فرهنگی در بخش سندرک

جشنواره فرزندان غدیری، سندرک علوی با برگزاری سه همایش بزرگ تجمع نوجوانان دختر و پسر در سه دهستان بخش سندرک برگزار شد

به گزارش هرمزگان من، جشنواره فرهنگی هنری ورزشی غدیر بخش سندرک رویدادی برخواسته از اجتماع صدرصد شیعی و ولایی منطقه کم برخوردار در شرق هرمزگان است که در این سالها علیرغم ناملایمات، کمبودها، مرارت ها و نبود زیرساخت های فرهنگی و فقر نسبی آموزش و نشاط اجتماعی در قالب قوی و پر طمطراق “عیدغدیرخم” خود نمایی کند.

متولیان این فستیوال فرهنگی هنری ورزشی شاید آن روزها هرگز گمان اینکه روزی این حرکت به این حد از بالندگی، رشد و دارای این همه شاخ و برگ باشد را نمیبردند. آن روزها مهمترین خواسته جوانان دغدغه مند منطقه سندرک برجسته کردن نام نامی امیرالمومنین علیه السلام و الصاق نام “علوی” بر تارک این منطقه شیعه نشین و شهید پرور بود، اما امروز به برکت خلوص نیت این جوانان، جشنواره غدیر قاب درخشان و منور همه رویداد های ورزشی، فرهنگی، هنری، اجتماعی و حتی فردی شده است.

از دل این حادثه خوش یومن، برگزاری مسابقات فوتسال جام غدیر متولد شد. این مسابقات در روستای آرنگو بالا به همت دهیاری و شورای اسلامی،، معتمدین، متنفذین، کسبه، ورزشکاران و دوستداران ورزش اداره میشود و نام پر برکت امیرالمومنین بر تارک این مسابقات است.

چه زیبا و چه پر ابهت است نام غدیر و چه با برکت است رد پای مولی الموحدین که دختران و پسران بالغ و دم بخت منطقه ماراتن پیوستن به جرگه متاهلین و تشکیل خانواده را به این ایام زیبا هماهنگ میکنند. ازدواج آسان دیگر ورق زیبنده و خروجی بسییار ارزشمند جشنواره غدیر در بخش سندرک است.

فرهنگ غدیر با همه سنن، حقیقت ها و داشته هایش می بایست به مدار ظهور و بروز برسد آری، و شده است چون در عمق روزمرگی ها و زندگی کسالت آور ماشینی و مجازی، در دهه ولایت و امامت دختران جوان و زنان متعهد و کدبانو به پخت انواع غذاهای محلی و بومی که شاکله و شمایل فرهنگ روستانشین و کوه پایه ای سندرک است را به نمایش میگذارند، دهستان بن در در چند سال اخیر به زیبایی و همتایی غدیر انصافا درخشیده است و میتواند بعنوان پایلوت منطقه ای الگو و نمونه باشد. میزبانی بازیهای بومی محلی که نماد چالاکی، سر زندگی و تحرک مردان روستاست پس از سالها خاک خوردن در پس بی تفاوتی یا فراموشی روزگار سربرآورده و امروز مایه سرگرمی و نشاط مردم است و هر سال به متقاضیان برگزاری این بازیها و شرکت هرچه بیشتر مردم حتی در سنین بالاتر از میانسالی رسیده است

پر اهمیت ترین و مهمترین وجه این جشنواره مردمی تعمیم فرهنگ ولایت مداری است که از سنین کودکان و نوجوانان آغاز شده است که امسال با همکاری ارزشمند طلاب متخصص، بومی و دانش پژوه در زمینه آموزش دینی با زبانی شیوا، به روز و عامه فهم برگزار شد و امید است دامنه این حرکت بنیادین که در قالب “گفتمان سازی غدیر” تعمیم عمقی حادثه و ترویج همراه با غنای فرهنگی غدیر است با کمک نهادهای متولی رو به رشد و مترقی باشد. تجمیع ثروت ها و امکانات، زیرساخت ها اگر در مسیر رشد و ترقی آنچه که مردم همراهی میکنند زودتر ثمر خواهد داد.

لازم به یادآوری است اختتامیه جشنواره غدیر هرساله در شب عید غدیر با حضور مقامات محلی، استانی و با حضور سخنرانان شاخص استانی با برنامه های متنوع و ارزشمند برگزار میشود. هرساله با کمک های مردمی با برگزاری قرعه کشی سفرهای معنوی به عتبات عالیات راهی میشوند که شایسته است کسانی که تمکن مالی مناسبی دارند شرایط اعزام نفرات بیشتری را فراهم کنند.

اسماعیل زارعی

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top
Search