Skip to content

انکار، عامل خیز ششم

یادداشت: فاطمه سالاری ،کرونا حالا حالاها تمام شدنی نیست؛ فقط گاهی رام می‌شود، همه فکر می‌کنند که مهار شده، ضعیف شده، تمام شده، اما این ویروسِ موذی در کمین است تا ما را دور هم جمع کند، سفرها را به راه و زندگی را عادی کند و  بعد هم دوباره بتازد و غافلگیر کند.

 در این بحبوحه‌ اوج گیری بیماری همه گیر با قدرت سرایت بالا شاهد انکار برخی افراد هستیم که با حضورشان در تجمع‌های غیر ضروری در خارج از منزل بر بالا رفتن هر روزه‌ آمار اومیکرون دامن می زنند.

مبتلا به اومیکرون نیستیم، یک سرما خوردگی خفیف است

ما مبتلا به اومیکرون نیستیم، یک سرما خوردگی خفیف است، گوش همه ما از این حرف پرشده است،  انکار و عادی انگاری تعدادی از افراد  سبب شد اُمیکرون با سرعت انتشار بالا، آسمان آبی وضعیت کرونایی هرمزگان را به رنگ قرمز درآورد و با بازگشت به روزهای خطرناک، تعداد افراد مبتلا و بستری را بصورت تصاعدی افزایش دهد.

عادی انگاری

بی توجهی، ساده انگاری، عادی انگاری، عدم استفاده از ماسک، حضور در تجمعات و رعایت نکردن فاصله اجماعی از یک سو و بی توجهی به واکسیناسیون  و عدم رعایت پروتکل های بهداشتی توسط افراد از طرف دیگر عواملی مضاعف بر سرعت انتشار اُمیکرون  شده اند که که نه تنها باعث به خطر افتادن جان مردم شده بلکه افزایش هزینه برای جامعه را نیز در پی دارد.

مردم باید بیش از پیش و به جد موازین بهداشتی را رعایت کنند، با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی (فاصله گذاری اجتماعی و عدم حضور در اماکن شلوغ بهداشتی و …) بی شک کاهش این ویروس را در استان شاهد خواهیم بود.

چرا باید همیشه تر و خشک با هم بسوزد

اگر دلمان برای خودمان نمی‌سوزد برای آنهایی که همیشه رعایت می‌کنند و نمی‌خواهند به این ویروس مبتلا شوند بسوزد، چرا باید همیشه تر و خشک با هم بسوزد و چرا باید همه فقط در حد حرف رعایت کنند؟ زندگی آنقدر کوتاه است که با رعایت نکردن تمامی محدودیت‌ها و پروتکل‌های بهداشتی، مرگ و بیماری را نصیب دیگران می‌کنیم.

رعایت کنیم

با توجه به در پیش بودن جشن های ماه رجب و شعبان از هم استانی ها می خواهیم از حضور در تجمعات خودداری و دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنند و امیدواریم با رعایت دستورالعمل های بهداشتی شرایط کنترل شود و از وقوع مشکلاتی که منجر به تعطیلی اصناف و مشاغل به ویژه در ایام پایانی سال می شود، جلوگیری به عمل آید.

گفتنی ها

حتی‌الامکان از حضور در مراکز خرید عمومی و پرازدحام خودداری کنید. در صورت الزام به حضور در اماکن پرازدحام و شلوغ نظیر فروشگاه‌ها، مراکز خرید یا نانوایی خودداری کنید، قبل از شستشوی دست‌ها، از تماس دست با چشم، دهان و بینی پرهیز کنید. فاصله مناسب (حداقل یک متر با سایر افراد) را رعایت کنید و پس از بازگشت به منزل، دست‌های خود را با آب و صابون به مدت ۲۰ ثانیه شستشو دهید و درصورت استفاده از ماسک با رعایت نکات بهداشتی آن را درآورده و در سطل زباله درب‌دار بیندازید.

حرف آخر

آنچه مسلم است سهل‌انگاری، عادی‌سازی و نداشتن آگاهی و به‌دنبال آن رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی مانع شکستن زنجیره انتقال بیماری شده و این موضوع بسیار نگران‌کننده است، از سوی دیگر هنوز تعداد افرادی که تمایلی به تزریق واکسن ندارند زیاد است و این افراد در صورت ابتلاء به کرونا در معرض خطرات بسیاری قرار دارند.

این امر زمانی محقق می‌شود که تمام دستورالعمل بهداشتی رعایت و از هر گونه تجمعات غیرضروری پرهیز شود، در صورت عادی‌انگاری و عدم رعایت اصول بهداشتی، بی شک با انتشار بیشتر شیوع کرونا رو به رو خواهیم شد.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top
Search