Skip to content

از به کار گیری نیروی بومی در شهر نساجی جاسک تا روایت صحیح از پیشرفت های اقتصادی هرمزگان

به گزارش هرمزگان من، استان هرمزگان به عنوان پایتخت اقتصادی و صنعتی کشور در چند ساله اخیر رشد چشمگیری داشته است، عدم روایت درست و جهاد تبیین این دستاورد ها حلقه مفقوده امروز این موفقیت ها است، همه می‌دانیم که هرمزگان یک استان با موقعیت استراتژیک است اما آیا از این موقعیت به خصوص به درستی استفاده شده است؟ یا صرفا این موقعیت انبار کالا های خام برای صادرات و خروج منابع از کشور است؟ در جواب به این سوالات باید بگوییم که در سنوات گذشته از موقعیت های خوب استان استفاده درست نشده است و هرمزگان به پایتخت صادرات مواد خام تبدیل شده است.

از طرفی موقیت ساحلی این استان در جنوب کشور سرآمد است و از میان ۵ هزار و ۷۸۹ کیلومتر خط ساحلی جنوبی کشور ۲ هزار ۲۳۷ کیلومتر از آن هرمزگان است اما آن چیزی که امروز به نفع کشور و مردم هرمزگان است استفاده درست از منابع و موقعیت های اعم از اقتصادی، دریایی، تولیدی و استراتژیک در استان هرمزگان است.

موقعیت جغرافیایی هرمزگان به تبع باعث کمبود آب و بعضی از امکانات آبی شده است اما در دهه اخیر با تلاش مهندسان بومی و داخلی احداث فازهای آب شیرین کن در این استان رونق گرفته و مشکلات این حوزه مرتفع شده است، از زمان های قدیم کشاورزی و صیادی دو شغل جدا نشدنی از زندگی مردم هرمزگان بوده که از دیرباز همجواران خلیج فارس را به خود مشغول کرده است، خوشبختانه پس از انقلاب اسلامی زیرساخت های متعددی در حوزه کشاورزی، باغداری و شیلات در هرمزگان انجام شده است، که برای نمونه می‌توان به اعطای تسهیلات برای قطره ای کردن مزارع در سطوح کلان، گماردن کارشناسان کشاورزی و دامپروری، نظارت بر کشت محصولات کشاورزی و حمایت از قشر کشاورزان اشاره کرد، البته این خدمات به این مقدار بسنده نیست و دستاورد های انقلاب اسلامی در حوزه کشاورزی در کشور بسیار زیاد است، اما آنچه امروز به عنوان یک فعالیت اقتصادی در حوزه کشاورزی با آینده صنعتی روشن مورد توجه دولت ها خصوصا دولت انقلابی سیزدهم قرار گرفته است تصویب مصوبه تولید حداکثری محصولات کشاورزی همچون پنبه که استفاده فروانی در زندگی مردم دارد.

در گذشته نه چندان دور کشت محصول مهمی چون پنبه در هرمزگان محدود در قطعه های کوچک زمین های کشاورزی می شد و تنها در بخش هایی از شهرستان حاجی‌آباد قابل کشت بود اما طی تحقیقات انجام شده در دشت های شهرستان جاسک در شرق استان هرمزگان امکان تولید انبوه این محصول در این منطقه محیا شده است، با توجه به رویکرد حمایتی دولت و نماینده عالی دولت در هرمزگان از این طرح برای ایجاد شهر نساجی در هرمزگان امید بوجود آمدن این پروژه عظیم برای مردم استان هرمزگان و شهرستان جاسک پابرجاست و می‌توان به عنوان یک عملکرد سازنده و نیکو در جهت پیشرفت و آبادانی این استان محروم از آن نام برد.

حال می‌توانیم بگوییم با ایجاد شهر نساجی در هرمزگان نه تنها حالت این استان از صادر کننده مواد خام به صادر کننده کالای اصلی تبدیل میشود بلکه نیاز کشور از وارد کردن منسوجات کاملا برطرف می‌شود چرا که در سال های گذشته پنبه به صورت خام خارج و به صورت کالا یا پارچه به کشور وارد می شد و باعث خروج بخش عظیمی از ارز از کشور می شده است.

در حوزه روایت صحیح واقعیت ها و پیشرفت های متنوع استان هرمزگان در قالب جهاد تبیین باید بگوییم که پس از انجام زیرساخت های مربوط به ایجاد شهر نساجی در هرمزگان می‌توانیم با افتخار بگوییم که استان هرمزگان از دایره چند استان محروم کشور خارج شده و به جمع استانهای در حال توسعه و پیشرفت اضافه می‌شود.

البته حمایت بی بدیل دولت سیزدهم در این طرح انکار ناپذیر است و می طلبد که بگوییم پروژه های عظیم دیگری در استان هرمزگان کلنگ زنی شده و پروژه هایی که در دولت های قبل از کار افتاده بودند دوباره به کار گرفته شدند برای مثال راه اندازی دوباره پل خلیج فارس به عنوان مهم ترین پروژه استانی که حائز اهمیت فراوان است، کلنگ زنی شهر شیشه که با افتتاح و ایجاد آن هرمزگان به پایتخت صادرات بلور تبدیل می‌شود و هزاران پروژه کوچک و بزرگ که هر کدام به نوبه خود به پیشرفت استان کمک خواهند کرد.

به گزارش هرمزگان من،شکل گیری شهر نساجی چند خصوصیت خوب هم برای کشور و هم برای هرمزگان دارد، از جمله این خصوصیات می‌توان به بی نیازی کشور از وارد کردن پنبه، افزایش صادرات منسوجات تولید داخل، کاهش آمار بیکاری و کمک به توسعه استان هرمزگان اشاره کرد، در این رابطه با سیدرضا امیری‌زاده مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان به گفت‌وگو پرداختیم که به مشروح آن به شرح ذیل است.

بهترین زمان برای کشت پنبه چه زمانی است؟

بهترین فرصت برای کشت اصولی محصول پنبه در فصل تابستان و تیرماه است، پتانسیل های آب و هوا و خاک در استان هرمزگان غیر قابل انکار است و باتوجه به اینکه کشت محصول پنبه برای کشور حائز اهمیت است در بازه های زمانی مختلف و در نقاط مختلف استان هرمزگان این محصول کشت شده است.

مهم ترین سود شکل گیری شهر نساجی چیست؟

در حال حاضر به طور متوسط ۳۱۰ هزار هکتار از زمین های مستعد کشت در استان به کشت پنبه اختصاص یافته است، اما آنچه دارای اهمیت بسیار در حوزه کشت پنبه است جلوگیری از خروج ارز از کشور و توسعه صادرات پنبه می باشد که متاسفانه در چند سال اخیر به صورت خام از کشور خارج شده است.

روند واگذاری زمین های مشخص شده برای کشت پنبه چگونه است؟

شهر نساجی برنامه ریزی شده در استان هرمزگان نقش مؤثری در بالابردن سطح توسعه و کاهش آمار بیکاری خواهد داشت و واگذاری زمین هایی که برای کشت پنبه مشخص شده است به شرکت های دارای شرایط در حال انجام است و این شرکت ها نه تنها موظف به کاشت و برداشت محصول هستند، بلکه موظف به فرآوری این محصول نیز هستند.

وجود شهر نساجی در شهرستان جاسک چه آوردی برای مردم شهرستان دارد؟

احداث کارخانجات نساجی و کارگاه هایی با مضمون فرآوری پنبه در شهرستان جاسک به توسعه این شهر کمک خواهد کرد چرا که اولویت جذب نیروی بومی برای کار در این مجموعه ها از جمله وظیف محوله به این شرکت ها است.

آب این دشت ها از کدام سد تامین خواهد شد؟

محصول پنبه در نمودار مصرف آب جز محصولات با استفاده متوسط از آب قرار دارد و آب این دشت های مذکور از سد جگین تامین خواهد شد.

خبرنگار: راضیه سالاری

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top
Search