Skip to content

تجلیل از حافظان میراث‌فرهنگی در هرمزگان

به مناسبت هفته میراث‌فرهنگی از حافظان میراث‌فرهنگی در استان هرمزگان تقدیر و تشکر شد.

به گزارش هرمزگان من، محمد محسنی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان روز چهارشنبه ۳ خردادماه ۱۴۰۲ در این مراسم با گرامیداشت روز موزه و هفته میراث‌فرهنگی و همچنین سالروز آزادسازی خرمشهر گفت: هر آنچه در استان هرمزگان تا به الان در حوزه میراث‌فرهنگی رقم خورده به همت همکاران و مدیران توانمند بوده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان با اشاره به اینکه تلاش‌های زیادی در حوزه میراث‌فرهنگی اعم از ثبت آثار شده، افزود: به این راحتی کار ثبت ملی و جهانی اتفاق نمی‌افتد شاید چندین هزار اثر در نوبت ثبت قرارگرفته باشد این‌که شاهد هستیم میراث‌فرهنگی استان اثری را به ثبت رسانده، جامعه فقط «اثر ثبت شد» را می‌بیند.

او ادامه داد: واقعاً کارشناسان برای تهیه پرونده ثبت اثر تلاش می‌کنند و جای قدردانی است.

محسنی در خصوص شعار سال هفته میراث‌فرهنگی گفت: موزه‌ها، پایداری و حال خوب، شعار خوبی انتخاب‌شده و باید در این خصوص تلاش کنیم و انشالله این شعارها محقق شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان افزود: گروهی و مرجعی که در راستای انجام کارهای سازمانی مؤثر هستند اصحاب رسانه هستند که در حوزه انعکاس چالش‌ها و مشکلات خیلی نقش دارند و ان‌شاءالله بتوانند مثل گذشته با این اداره‌کل همراهی و همکاری داشته باشند.

سپهر زارعی معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان در ادامه ضمن گرامیداشت روز موزه و هفته میراث‌فرهنگی گفت: در سالی که گذشت وزارت میراث‌فرهنگی ۴ عنصر میراث ناملموس را ثبت جهانی کرد که سهم هرمزگان در این چهارعنصر هنر ساختن و نواختن ساز عود است که در هفته میراث‌فرهنگی به همت وزارت میراث‌فرهنگی و سازمان منطقه آزاد قشم، لوح ثبت این اثر در جزیره قشم رونمایی شد.

او با اشاره به اینکه در سال گذشته سه اثر ناملموس شامل: مراسم نمایشی شوشی در روستای سلخ، بازی کوسوچار در روستای درتوجان و مهارت تلی بافی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید، افزود: همچنین ۴ اثر غیرمنقول شامل کاخ نخست‌وزیری کیش، عمارت پنج‌دری مارم فین، پل آب بر سر چاهان حاجی‌آباد و شهر تاریخی سیبه در کوخرد بستک نیز سال گذشته در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.
زارعی با تشکر از همه‌کسانی که سهمی در ثبت آثار استان هرمزگان در فهرست آثار ملی داشتند، گفت: از همکارانی که در تهیه، تدوین و دفاع از این آثار ما را یاری کردند، تقدیر و تشکر می‌کنم.

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان در خصوص عملیات عمرانی و مرمت بناهای تاریخی بیان داشت: در سال گذشته مرمت بافت تاریخی لافت، کاروانسرای بستک، مقبره دو گنبدان کوخرد، معبد هندوها، مسجد دو محرابه بندرکنگ، پاسگاه باسعیدو، محوطه حمام گپ و همچنین مطالعه بافت تاریخی لافت انجام‌شده است.

او افزود: حفاظت اضطراری مدرسه محمدیه از اقدامات سال گذشته معاونت میراث‌فرهنگی بود که انجام شد و بیش از ۱۰۰ اثر توسط پلیس فرودگاه و راه‌آهن کشف و ضبط شد که کارشناسی آن‌ها انجام‌شده است.

زارعی با اشاره به برنامه‌های سال جاری معاونت میراث‌فرهنگی گفت: پرونده عرصه و حریم آب گرم تیروییه در دست تهیه است که ان‌شاءالله بتوانیم این اثر طبیعی را در فهرست آثار ملی کشور به ثبت برسانیم.

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان اظهار داشت: امیدواریم دو پرونده ثبت میراث طبیعی استان شامل: درخت کهن‌سال مقام و ساحل مکسر که به سال جاری موکول شده انجام شود و شاهد ثبت این آثار در فهرست آثار ملی کشور باشیم.

در پایان این مراسم با اهدای لوح یادبودی از حافظان میراث‌فرهنگی شامل: مالکان آثاری که با رضایت باعث ثبت تاریخی شدند، اهداکنندگان اشیاء تاریخی، تهیه‌کنندگان پرونده‌های ثبت آثار ناملموس، طبیعی، غیرمنقول و منقول و همچنین کارشناسان میراث‌فرهنگی اداره‌کل تقدیر و تشکر شد.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top
Search