سورو تنها محله بدون دخانیات در بندرعباس
امام جمعه اهل سنت محله سورو بندرعباس گفت: در سال ۷۰-۶۹ محله سورو در بندرعباس متفاوت از همه مناطق بود، در آن زمان در محله سورو آمار اعتیاد رو به پایین بود که در راستای پیشگیری از افزایش معتادین اقداماتی انجام شد.
محمد صدیق فهیمی در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار هرمزگان من اظهار کرد: در آن روزها خبرهای نگران کننده ای در رابطه با اعتیاد در روستاها به گوش می رسید و نگرانی ما بر این بود که مبادا در محله سورو نیز چنین اتفاقی بیفتد.
وی تصریح کرد: سورو محله ای متفاوت از محلات دیگر، محله ای تفریحی، توریستی و گردشگری است. در این محله میگو و ماهی نیز خرید و فروش می شود، افرادی که به آنجا می آیند ممکن است با خود تفکراتی داشته باشند که گرایش آنها به سمت اعتیاد باشد و جوانان محله را به سوی اعتیاد بکشاند.
فهیمی اضافه کرد: من در آن سال معاون آموزشی مدرسه راهنمایی دانشمند بودم که برای پیشگیری از افزایش آمار اعتیاد به اتفاق شیخ پردل گروهی به نام گروه “کوه” تشکیل دادیم.
امام جمعه اهل سنت محله سورو بندرعباس گفت: گروه کوه با هدف ایجاد انگیزه در بین جوانان و باور آنها به ایستادگی در مقابل اعتیاد راه اندازی شد. گروه کوه این باور را در بین جوانان تقویت کرد که در مقابل اتفاقات و به ویژه اعتیاد مثل کوه مقاوم باشند.
وی عنوان کرد: ما این گروه را منحصر به افراد خاصی ندانستیم بلکه اختیار را بر این نهادیم که همه مردم اعم از زن و مرد، بزرگ و کوچک، پیر و جوان در آن عضو شوند که خوشبختانه همه مشتاق پیوستن به این گروه شدند.
فهیمی بیان کرد: ما به اتفاق گروهی از آقایان یک بار در ماه که معمولاً در شب هایی که ماه کامل بود برای شب زنده داری و عبادت به کوه می رفتیم و در آنجا سخنرانی هایی نیز صورت می گرفت، معتقد بودیم تنها چیزی که میتواند فحشا و منکرات را دور کند نماز است.
وی افزود: امکانات و مواد غذایی را با کمک جوانان و زنانی که به صورت خودجوش کمک میکردند تهیه می کردیم.
امام جمعه اهل سنت محله سورو بندرعباس ابراز کرد: شب های یکشنبه را در محله سورو به اعتیاد و مسائل و مشکلات دیگر اختصاص دادیم که با مشورت یکدیگر راه را از بیراهه تشخیص دهیم.
وی خاطرنشان کرد: در این جلسه علاوه بر اعتیاد درباره مسائل دیگر نیز صحبت می شد، مسائلی که جنبه اخلاقی داشت و بهبود زندگی مردم کمک میکرد.
فهیمی اظهار کرد: اشتیاق برای این جلسات بسیار زیاد بود و بعد از یک سال گروهی که با ۱۲ نفر شروع شده بود به جایی رسید که در اتاق جلسه جایی برای نشستن زنان و مردان نبود و مردم برای گوش دادن به سخنان در کوچه می ایستادند.
یکشنبههای سورو ورد زبان همگان شده بود
وی افزود: آوازه این جلسات در همه جا پیچیده بود و مردمانی از شهرها و محله های مختلف در آن حضور داشتند و یکشنبههای سورو ورد زبان همگان شده بود.
امام جمعه اهل سنت محله سورو بندرعباس تصریح کرد: در اکثر محله ها و روستاهای هرمزگان چون گربند، بلندو و سودرو که در رابطه با اعتیاد به ما اطلاع رسانی می شد و گفته می شد که آمار تعداد افراد مبتلا به اعتیاد رو به افزایش است. ما با تشویق اهالی آن روستا باعث شدیم که تعداد زیادی از دامن اعتیاد رها شوند.
وی اضافه کرد: جلسه و سخنرانی های ما قبل از آغاز جلسه های NA راه اندازی شد و بعد از آن جلسه NA شروع شد که به پیشرفت کار ما کمک کرد که من تفاوت چندانی در NA، آیات الهی و احادیث نبوی مشاهده نمی کنم و باعث می شود شخصیتی متفاوت و حقیقی از انسان ساخته شود.
فهیمی گفت: کلاس NA در کنار این جلسات به طور مرتب برگزار می شد و گامهای مختلفی را پشت سر میگذاشت و ما از انسان هایی که تخصص داشتند درخواست میکردیم که افراد را آموزش دهند.
وی عنوان کرد: مسائلی که در خانواده برای جوانان قابل پذیرش نبود در این جلسه ها با راهنمایی و مشاوره آن ها را می پذیرفتند و بار سنگینی از دوش خانواده ها برداشته میشد.
امام جمعه اهل سنت محله سورو بندرعباس بیان کرد: در رابطه با اعتیاد توانستیم پاسخی بگیریم که نه تنها آن تعداد افراد کمی که اعتیاد داشتند آن را کنار گذاشتند بلکه خودشان مشوق شدند تا از ورود افراد به اعتیاد جلوگیری کنند.
وی افزود: این طرح تا جایی ادامه دار شد که ما به این نتیجه رسیدیم که دیگر نیازی به اجرای آن در این محله نیست و ما می توانیم آن را گسترش دهیم و در محله های دیگر اجرا کنیم که توانستیم این جلسات را در اکثر مناطق استان که اهالی درخواست داده بودند برگزار کنیم.
فهیمی اشاره کرد: بحث دوری از اعتیاد در بین ورزشکاران نیز نفوذ کرد و مربیان به جوانان گوشزد می کردند که هدف از ورزش دوری از اعتیاد است و در شأن یک ورزشکار نیست که به اعتیاد روی آورد.
وی ابراز کرد: آنها به مردم یاد می دادند که شخصیت یک انسان با اعتیاد رو به افول می گذارد و مربیان در کنار ورزش به آنها آموزش میدادند که از اعتیاد دور باشند و مربیان مشوقان ما در زمین ورزشی در هر جای استان شدند. همچنین دیوار نگاره هایی به صورت نقاشی با موضوع اعتیاد و پیشگیری از آن در محله ایجاد کردیم.
در سورو هیچ فرد معتادی وجود ندارد
امام جمعه اهل سنت محله سورو بندرعباس خاطرنشان کرد: پس از یک بررسی و آمار گیری و مقایسه با اطراف مشخص شد که در سورو هیچ فرد معتادی وجود ندارد و حتی سیگار و قلیان نیز در هیچ خانه ای پیدا نمی شود.
وی اظهار کرد: در دهه هفتاد سورو در بندرعباس درخشید و در استان مطرح شد که تا به امروز نیز آثار آن باقی است. در سوپر مارکت های سورو سیگار نمی فروشند و مردم این محله اعتقاد دارند پولی که از فروش مواد مخدر به دست می آید حرام است.
فهیمی افزود: متاسفانه مشکلات اقتصادی، ناتوانی افراد برای ورود به بازار کار و نداشتن سرمایه مناسب برای ایجاد شغل، موجب شده تا مردم به فروش و مصرف مواد مخدر روی بیاورند.
به گفته فهیمی با این وجود باز هم آمار اعتیاد در سورو رو به افزایش نیست و تنها تعداد انگشتشماری درگیر اعتیاد هستند که در همه جای دنیا وجود دارند و متاسفانه قانون برخورد درستی با پخش کننده مواد مخدر ندارد.
امام جمعه اهل سنت محله سورو بندرعباس تصریح کرد: وظیفه من به عنوان امام جمعه این است که این مسئولیت را متوجه همه مردم سازم، کسی که مسئولیت بیشتری در قبال مردم برعهده دارد باید کاری کند که همه از این مسئولیت باخبر شوند.
وی اضافه کرد: اگر همه مردم احساس مسئولیت کنند و نقش خود را درست ایفا کنند شاهد کاهش آسیب های اجتماعی خواهیم بود.
فهیمی گفت: هر جایی که احساس کنیم حضور ما سبب ریشه کن کردن منکری میشود از حضورمان در اجتماع دریغ نمیکنیم، اما منکر به صورت مقطعی کنده میشود و ریشه آن ثابت است و از بین نمی رود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: امیدوار هستیم که بار دیگر محله سورو به عنوان یک محله بدون دخانیات در بندرعباس شناخته شود.
✍🏻 سودابه امامی
انتهای پیام/
نظرات