«ایزوایکو» در پازل اقتصاد دریامحور
داستان امروز ودیروز نیست.داستان نیم قرن،پراز فراز و فرود.داستان یک واحد صنعتی که در دهه ۵۰خورشیدی درغرب بندرعباس و در ساحل خلیج همیشه فارس متولد شد.
هرمزگان من- محمد خداکریمی؛ مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران یا همان «ایزوایکو» از سال ۱۳۵۲ خورشدی که نام خود را در فهرست صنایع این استان قرار داد تا به امروز سال های سختی را پشت سر گذاشته است.
هنوز از حافظه و ذهنمان پاک نشده،بی مهری هایی که در سال های گذشته نسبت به این صنعت مادر شد. در همان روزهایی که برخی از سیاسیون داخل استان هرمزگان هرجا تریبونی در اختیارشان قرار می گرفت،بی محابا به این مجتمع حمله می کردند و در گفتارشان، مجتمع کشتی سازی را «کشتی نسازی» می خواندند، جوانان متخصص «ایزوایکو» با اراده ای مثال زدنی و مصصم تر از گذشته،برای اثبات شایستگی شان، کاری کردند کارستان و«ایران اراک»نخستین کشتی اقیانوس پیما را با دستان توانمند خود به دل خلیج فارس سپردند تا سفیر کشتی سازی ایران در جهان شود.
ساخت این کشتی اقیانوس پیما،نگرش و دیدگاه ها را نسبت به مجتمع کشتی سازی تغییر داد وموجب شد همان افرادی که دائم از «کشتی نسازی» می گفتند مجبور به اعتراف شوند:«در گذشته از این مجموعه به عنوان “کشتی نسازی ” نام می بردم اما اکنون پیشرفت ها و توانایی این مجموعه بزرگ در ساخت و تعمیر کشتی آشکار است و می توان با اطمینان عنوان “کشتی سازی” را به آن بازگرداند».
بدون تردید کشتی «ایران اراک» نماد توانمندی ساخت کشتیهای اقیانوس پیما در ایران است. پس از ساخت «ایران شهرکرد» و «ایران کاشان» به همت فرزندان این مرز و بوم، «ایزوایکو» توانمندتر شد و امروز مدیرعامل این مجتمع سرافراز با افتخار تاکید می کند:«ایزوایکو قادر به ساخت انواع کشتی است و آماده رقابت با رقبای خارجی هستیم».
به جرات می توان گفت اکنون عصرطلایی و دوران شکوفایی «ایزوایکو»فرارسیده است. دورانی که نیازمند حمایت همه جانبه از این صنعت دریایی به عنوان بزرگترین زیر ساخت صنایع دریایی کشور است. اغراق نیست اگر بگوییم دانش تولید و ساخت و تعمیر کشتی در «ایزوایکو» در سالهای اخیر رشد چشمگیری داشته به طوری که موجب اتکای بخشهای مختلف به این توان داخلی شده است.
این را باید باور داشت که کشتی سازی امروز کشتی سازی دیروز نیست. «ایزوایکو» با ظرفیت های بزرگ و منحصربفرد این قابلیت را دارد که به قطب کشتیسازی منطقه و سرآمد اشتغال آفرینی کشور تبدیل شود. گسترش دامنه فعالیتهای مجتمع کشتیسازی و صنایع فراساحل ایران سبب ایجاد اشتغال پایدار در این بخش و افزایش توان رقابت کشورمان در عرصههای مختلف با رقبای خارجی خواهد شد و حتی در شرایط سخت تحریم نیز «ایزوایکو» کارنامه موفقی از خود به جا گذاشته است. به شکلی که منجر به خنثی شدن تحریم هاشد.
«ایزوایکو»،بزرگترین مجتمع صنایع دریایی ایران که می کوشد در افق ۲۰۲۵سرآمد و الگو در صنایع کشتی سازی و سکوسازی و ترمینالهای نفتی و معدنی در منطقه خلیج فارس باشد، با ساخت و تعمیر انواع کشتی، می تواند نقش تعیین کننده ای در تحقق اهداف اقتصاد دریا محور داشته باشد.
بخش قابل توجهی از اهداف اقتصاد دریامحور با استفاده حداکثری از توانمندی هرمزگان در ساخت و تعمیر انواع کشتی قابل تحقق است و می توان آن را بازوی توانمند این حوزه دانست.
«مجتمع کشتیسازی و صنایع فراساحل ایران» در پیشانی اقتصاد دریامحور قرار دارد و کمک به توسعه این صنعت موجب جهش در دیگر صنایع خواهد شد. بدون تردید اگر به دنبال دستیابی و تحقق اهداف اقتصاد دریا محور در کشور هستیم باید صنایع دریایی به خصوص صنعت کشتی سازی و تعمیرات کشتی که هم اکنون در اختیار«ایزوایکو» قرار دارد به یکی از ارکان صنعتی کشور تبدیل شود.
«مجتمع کشتیسازی و صنایع فراساحل ایران» یک صنعت مادر با سرمایهگذاری کلان ملی است و امکاناتی که در این مجتمع برای ساخت کشتی در اندازه های مختلف و تعمیرات چند وجهی وجود دارد، در منطقه خاورمیانه بینظیر است با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری درحوزه اقتصاددریامحور،بدون شک«ایزوایکو»،سکاندار و یکی ازموثرترین بخش ها در تحقق این حوزه است. دریک کلام می توان گفت؛ اقتصاد دریامحورهمچون پازلی می ماند که «ایزوایکو» بازیگر یکی از تکه های آن خواهد بود.
انتهای پیام/
نظرات