پنجشنبه بازارهای محلی در روستای معدنوییه هرمزگان راه اندازی شد
پنجشنبه بازارهای هفتگی روستای معدنوییه هرمزگان از توابع بخش مرکزی شهرستان حاجی آباد با هدف مشارکت اجتماعی و خوداتکایی زنان روستایی راه اندازی شد.
به گزارش هرمزگان من، مرتضی اندیشه دهیار روستای معدنوییه حاجی آباد در این رابطه، اظهار کرد : در راستای اشتغال زایی بانوان در امور اقتصادی و همچنین مشارکت فعال اجتماعی زنان روستا و بالا بردن ضریب توان حضور این قشر در اجتماع و بازار کار، بازارچه ی محلی هفتگی در روستای معدنوییه راه اندازی شد.
وی افزود: این بازارچه در روز پنجشنبه نوزدهم امرداد ماه ۱۴۰۲ در حسینیه ی روستا و با حضور آرش نیرومند بخشدار بخش مرکزی حاجی آباد و الیاس شریفی رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان حاجی آباد افتتاح و هر هفته پنجشنبه ها، زنان روستایی محصولات تولیدی خود را از ساعت پنج عصر تا ۱۰ شب در بازارچه ی محلی عرضه می کنند.
اندیشه اضافه کرد: هدف از راه اندازی این بازارچه، حضور فعال بانوان، به ویژه زنان سرپرست خانوار در عرصه های اجتماعی، اقتصادی و بهبود وضعیت معیشت آنها و ارائه خدمات به ساکنان روستای معدنوییه و سایر آبادی های اطراف است.
رئیس شورای اسلامی روستای معدنوییه نیز در رابطه با این پیوند گفت: آشنایی بانوان با نحوه راه اندازی کسب و کارهای خُرد و سپس گسترش دامنه ی فعالیت های آنها در سطح شهرستان، استان، کشور و صادرات محصولات تولیدی و صنایع دستی بومیان مناطق شمال استان هرمزگان از جمله اهداف برگزاری هفتگی پنجشنبه بازار معدنوییه است.
اسماعیل علیمحمدی با بیان اینکه در اولین پنجشنبه بازار هفتگی روستا، بیش از ۵۰ خانوار در قالب ۲۴ غرفه محصولات خود را عرضه کردند، افزود: در هفته ی دوم پنجشنبه بازار، ۱۸ غرفه از روستای معدنوییه و ۶ غرفه نیز از روستای برغنی، یکی از روستاهای همجوار معدنوییه شرکت و تعداد غرفه ها به ۳۱ غرفه افزایش یافت.
به گفته وی؛ بدنبال پیگیری های مکرر از سوی دختران و زنانی که در امر تولیدات محصولات زراعی، دامی و صنایع دستی روستا فعالیت داشتند و نگرانی آنان به دلیل اینکه با توجه به بُعد مسافت روستا با شهرستان نمی توانستند بازاری برای فروش محصولات خود پیدا کنند،
ایده شکل گیری بازارچه محلی هفتگی معدنوییه، توسط “اسحاق ملایی”، یکی از افراد فعال روستا ارائه شد.
اسماعیل علیمحمدی با اشاره به اینکه ابتدا محصولات تولیدی به پیشنهاد احدی از فعالان اجتماعی روستا در شبکه های اجتماعی تبلیغ شد، اضافه کرد: در نهایت سایر فعالان و دغدغه مندان روستا به این جمع بندی رسیدند بهترین اقدام، ایجاد بازارچه هفتگی در یکی از روزهای پایانی هفته است.
وی در ادامه اضافه کرد: روستاهای معدنوییه، تزرگ(تزرج)، دراشکفتان (نجات آباد)، برغنی و … با ۴۵۰ خانوار و جمعیتی با بالغ بر یک هزار و ۱۳۰ نفر که از این تعداد ۵۰ خانوار را زنان سرپرست خانواده تشکیل داده اند، در صورت حمایت مسئولان محلی،روستای معدنوییه می تواند با توجه به جاذبه های گردشگری طبیعی و بهره مندی از آب و هوای معتدل و وجود آبگرم های درمانی متعدد به یکی از قطب های گردشگری و خرید محصولات محلی، مانند؛ صنایع دستی حاصل از منسوجات درخت نخل، گیاهان دارویی، دامی مانند ماست، دوغ، کشک، محصولات باغی مانند رقم خرمای بی نظیر پیارم و انواع دیگر نخیلات مانند؛ شاهانی، خنیری و خاسویی، لیموترش، انگور، انجیر، هندوانه و … تبدیل شود.
روستای معدنوییه با فاصله ی ۱۵۰ کیلومتری از بندرعباس به سمت شمال جاده ی سراسری بندرعباس – تهران و تقریباً با همین فاصله از سیرجان به سمت جنوب و نزدیکی ۱۵ کیلومتری با شهرستان حاجی آباد می تواند از مراکز مهم گردشگری روستایی با توجه به اقلیم معتدل و سرسبز، نهرهای متعدد و آبشار معروف تزرگ و آبگرم های درمانی در فصول مختلف، پذیرای گردشگران از سراسر کشور باشد.
انتهای پیام/
نظرات