کاهش آسیبهای اجتماعی،عزم جدی دستگاه های مسئول را می طلبد
نخستین اجلاسیه سراسری دبیران استانی شبکه ملی پیشگیری از آسیبهای اجتماعی با محوریت پیشگیری از اعتیاد با حضور مسئولان کشوری، اساتید،صاحبنظران و دبیران استانی این حوزه در شهرستان بروجن برگزار شد.
به گزارش هرمزگان من، علیرضا دادی پور درگزی دبیر شبکه پیشگیری از آسیب های اجتماعی جوانان استان هرمزگان در این اجلاسیه، عنوان کرد: حاشیه نشینی، فقر، بیکاری، زنان سرپرست خانواده ، کودکان کار،اعتیاد و طلاق در ردیف آسیب های اجتماعی قرار دارد.
وی ادامه داد: معضل آسیب های اجتماعی را شاید بتوان یکی از مهم ترین موضوع های امروز کشور دانست.
دادی پور درگزی اضافه کرد: آسیب های اجتماعی چالش اصلی جامعه امروز بوده و مسئولان هرجا تریبونی دراختیارشان قرار می گیرد درباره افزایش آسیب های اجتماعی و گستردگی آن در جامعه هشدار می دهند.
وی گفت: اگرچه موضوع آسیبهای اجتماعی بارها از سوی رسانههای مختلف به عنوان معضلی جدی مطرح شده اما نکته حائز اهمیت در این خصوص چگونگی مقابله با آن و ارائه راهکاری در جهت جلوگیری از افزایش میزان آسیبهای اجتماعی است زیرا به گفته جامعه شناسان بی توجهی به موضوع کودکان کار، بیکاری و دیگر آسیبهای اجتماعی در آینده مشکلاتی را پیش روی مسئولان قرار می دهد که شاید نتوان راه حلی را برای برون رفت از آن پیدا کرد.
دبیر شبکه پیشگیری از آسیب های اجتماعی جوانان استان هرمزگان با بیان اینکه آسیبهای اجتماعی آرامش جامعه را تهدید می کند،خاطرنشان کرد: تنها راه توسعه، پیشرفت و اعتلای کشور حل چالش ها و آسیب های اجتماعی است که به طور حتم پیش شرطی برای سلامت اجتماعی کشور است.
وی تصریح کرد: استان هرمزگان نیز با چالشی به نام آسیب های اجتماعی روبرو است.این استان به دلیل شرایط خاص از جمله مهاجرپذیر بودن همواره در معرض افزایش آسیب های اجتماعی قرار دارد.
وی اضافه کرد: در این استان حاشینه نشینی در حال گسترش،کودکان کار در حال افزایش ، فقر، بیکاری و اعتیاد هم همچنان سیر صعودی دارد.
به گفته دادی پور درگزی، وجود کودکان کار در سطح شهرهای استان،حضور افراد معتاد در جای جای استان و اشتغال زنان سرپرست خانواده نشان از درگیر بودن استان با پدیده آسیب های اجتماعی است.
وی در پایان اضافه کرد: باید برای کاهش این معضل،همه دستگاه ها عزم داشته باشند. بدون شک تا وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم بهبود پیدا نکند و دستگاهای مسئول وظایف خود را به درستی انجام ندهند،نباید انتظار کاهش آسیب های اجتماعی در هرمزگان را داشته باشیم.
دبیر شبکه پیشگیری از آسیب های اجتماعی جوانان استان هرمزگان گفت: سازمانهای مردمنهاد(سمن)،سازمان هایی هستند با ظرفیت های بالقوه که نقش موثری در توانمندسازی جامعه و رفع مشکلات جامعه هدف دارند. این جامعه هدف می تواند افراد مبتلا به اعتیاد و یا درگیر آسیب های اجتماعی باشد.
وی ادامه داد: سمن ها چون از بدنه اجتماع تشکیل شده ارتباط مؤثری با آحاد جامعه یعنی مردم دارند. تاکنون برنامههای این نهاد مردمی در مبارزه با مواد مخدر بسیار تاثیرگذار بوده به طوری که این تاثیری گذاری منجر به شکل گیری شبکهسازی سازمانهای مردمنهاد جوانان شده است.
دادی پور درگزی تصریح کرد: این اجلاس با هدف توانمندسازی سازمانهای مردم نهاد برگزارشد. پس از برگزاری این اجلاس فرآیند شبکهسازی در استانها قوت و سرعت بیشتری خواهد گرفت.
گفتنی است، شبکه ملی پیشگیری از آسیبهای اجتماعی با محوریت پیشگیری از اعتیاد یکی از ۱۴ شبکه تخصصی معاونت امور جوانان وزارت ورزش و جوانان است که با هدف توانمندسازی سازمانهای مردمنهاد فعال در این حوزه تشکیل شده است.
انتهای پیام/
نظرات