Skip to content

در تورخبری جهاد کشاورزی عنوان شد؛ جهش بخش کشاورزی هرمزگان در دولت سیزدهم

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گفت: دردو سال گذشته،میزان جذب مواد خام  دربخش صنایع ۱۲۰۰ تن بود که اکنون به بالای ۲ میلیون و۷۰ هزار تن افزایش پیدا کرده است.عباس مویدی درجریان بازدید خبرنگاران ازشرکت‌های استحکام موتوراقیانوس برند امیرخان وکارخانه تولید سس و تولیدی ماهی خشک واقع در شهرک صنعتی گمبرون، کشتارگاه صنعتی مرغ مکران آنامیس واقع در میناب و بزرگترین نخلستان مجول دنیا دربشاگرد افزود: تعدادصنایع فعال استان نیز ۱۶۵واحد بود که اکنون به ۲۰۸ واحد صنعتی افزایش یافته است.یکی ازاین واحدها که قبلاً بوده، اما افزایش ظرفیت از۲ هزار به ۴ هزارصنایع رسیده است.همچنین رئیس سازمان جهاد کشاورزی دربازدید خبرنگاران از بزرگ‌ترین نخلستان مجول دنیا در بشاگرد گفت: این پروژه‌ از مهم‌ترین پروژه‌های منطقه است که می‌تواند درجهش اقتصاد،رونق و محرومیت‌زدایی نقش قابل‌توجهی ایفا کند.وی با اشاره به برنامه‌ریزی در سه حوزه دریا، ساحل و فراساحل عنوان کرد: دربخش دریایی برای حفظ منابع، توسعه پرورش ماهی در قفس مدنظر است.البته بر بازسازی ذخایرهم تمرکز شده که درجاسک مصوب شد.مویدی ادامه داد: پروژه‌های حفظ ذخایر، پیشرفت فیزیکی ۴۰ تا ۵۰ درصدی دارند که  ازاین‌رو ذخایر دریایی در حال تقویت است.

افزایش مولد خام صنایع تبدیلی

مجید کمالی مدیرصنایع تبدیلی وغذایی جهاد کشاورزی هرمزگان نیزدراین بازدید به خبرنگاران گفت:۲۲۳ واحد صنایع تبدیلی در استان فعال است که ۲ میلیون و۷۳ هزارتن ماده خام کشاورزی را جذب می کنند.این صنایع سبب اشتغالزایی بالغ بر۶ هزارو ۱۲۴ نفرشده اند.تا قبل ازدولت سیزدهم تعداد صنایع ۱۶۹ واحد صنعتی بود که با جذب یک میلیون و دویست هزار تن بود در۳۵ ماه دولت سیزدم به ۲۲۳ واحد رسید است. جذب مواد خام  هم از یک میلیون و دویست هزار تن به ۲ میلیون هفتاد تن افزایش یافت که جذب ماده خام در واحد صنایع تبدلی ۷۲ درصد افزایش داشته است.

افزایش اشتغالزایی

 خداداد قلی‌زاده مدیرشرکت استحکام موتوربرند امیرخان و کسری صنعت به خبرنگاران گفت:این شرکت دارای ۸ خط تولید بسته بندی خشکبار از جمله حبوبات، چای،سویا، پسته و … است. قلی‌زاده اظهار کرد: ۲۰ نفربه طورستقیم در این شرکت مشغول کار هستند که با تسهیلات بیشتر می‌توانیم ۳ خط دیگر را ظرف چند ماه راه‌اندازی کنیم که سبب افزایش اشتغال‌زایی بیشتر خواهد شد. وی خاطرنشان کرد: در راه‌اندازی کارخانه تاکنون ۱۲۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شده است که به همت سازمان جهاد کشاورزی ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات سرمایه درگردش پرداخت شد.

برنامه آینده؛ صادرات

کسری مردای بیرون، مدیر کارخانه سس باریز و آفرنیان در گفتگو با خبرنگاران اظهارداشت: این کارخانه بزرگ‌ترین مجموعه سس در جنوب کشور است . دراین کارخانه برای نخستین‌بار ۵۰ طرح سس در شکل‌های متفاوت تولید می‌شود. وی اظهار کرد: این مجموعه با سرمایه گذاری ۴۰ میلیارد تومان که یک چهارم تسهیلات از طریق جهاد کشاورزی تامین شده است به بهره‌برداری رسید. وی گفت: کسری صنعت برند باریز و آفرنیان دو قشر مختلف جامعه با دو برند کاراست. این محصول شامل انواع سس سرد و گرم است. علاوه بر این با یک نوع آوری توانستیم سس پروتئینی تولید کنیم که در کشور نظیر نداشته است. اکنون تحت تست است و تا شش ماه آینده وارد بازار می‌شود. تولیدات ما دربازار ماهانه بالغ بر ۶۰۰ تن است. وی خاطرنشان کرد: برند باریز ۳ سال است که وارد بازار شده است، قبلاً در سطح شهر تولید سس انجام می شد، اکنون ۶ ماه است که به کارخانه صنعتی منتقل شده است. وی گفت: در حال حاضر ظرفیت فروش در بازار ۶۰۰ تن با تنوع محصول متعدد و ۵۰ مدل سس است. وی افزود: در این مجموعه ۱۵ نفر مستقیم و ۱۰ نفر غیرمستقیم مشغول بکار هستند که اگر مجموعه افزایش یابد ظرفیت اشتغال‌زایی تا ۵۰ نفر افزایش می‌یابد.وی خاطرنشان کرد: مواد اولیه این سس‌ها از کشاورزی استان تأمین می‌شود بیشتر از محصولات خام‌فروشی فرآوری می‌کنیم و در آینده با رونق در کار برنامه برای صادرات هم داریم.

شرق آسیا،بازارهدف ماهی خشک

“حامد طاهریان” مدیر واحد تولیدی ماهی خشک گفت: با خشک‌کردن ماهی که کیفیت ۲ یا سه دارند آنزیم‌های مفید به آنها اضافه می‌شود و طعم آن چندین برابر بهتر می‌شود. وی گفت: این طرح قبلاً به‌صورت سنتی انجام می‌شد؛ ما اولین شرکتی بودیم که به‌صورت مدرن با دستگاه ماهی را خشک می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: ماهی‌های سارم و گربه‌ماهی در اینجا خشک می‌شود که ارزش‌افزوده دارد و به بازار شرق آسیا سری لانکا و تایلند صادر می‌شود. افتخار می‌کنیم جزو اولین شرکت‌هایی هستیم که ماهی‌ها به‌صورت منجمد صادر می‌کنیم.

وی گفت: صید ما اکنون ۳ برابر شده است این کارخانه در سال ۱۴۰۱ با سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیارد تومان راه اندازی شد و سبب اشتغالزایی ۲۰ نفر شده است که ظرفیت اشتغالزایی ۵۰ نفر هم داریم. وی خاطرنشان کرد: در ماه ۷۵ تن تولید می‌کنیم که ظرفیت ۲۰۰ تن هم داریم.

بی نیازی هرمزگان به واردات مرغ

علی داوری مدیر شرکت مرغ مکران آنامیس میناب درحاشیه بازدید خبرنگاران گفت: ۲ سال قبل این کشتارگاه آتش گرفت، مسئولان با آن عکس یادگاری گرفتند و قول دادند که وام برای بازسازی آن اختصاص می‌دهند؛ اما خبری نشد.

وی خاطرنشان کرد: با حمایت حمایت رئیس سازمان جهاد کشاورزی وسرمایه گذاری۱۰۰ میلیارد تومان و ۲۷ میلیارد تومان تسهیلات این کشتارگاه به نیت صادرات به بهره‌برداری رسید. ۲ سال کشتارگاه تعطیل شد مرغی که در لیردف جاسک بود به دلیل نبود کشتارگاه برای کشتار به بندرعباس ارسال می شد.

وی اظهار کرد: ۴ کشتارگاه در بستک، بندرعباس، درتوجان و پارسیان فعال است که نیاز مرغ درهرمزگان را برطرف می کند.

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top
Search