انتقال ۲۲ میلیارد متر مکعب گاز از هرمزگان
مدیر منطقه ۶ انتقال گاز ایران گفت: حجم گاز انتقالی در سال گذشته، بیش از ۲۲ میلیارد متر مکعب است.
به گزارش هرمزگان من، رضا رفیعی در نشست خبری با اصحاب رسانه، به میزان حجم گاز انتقال دادهشده در سال ۱۴۰۲، اشاره کرد و گفت: حجم گاز انتقالی در سال گذشته، بیش از ۲۲ میلیارد متر مکعب است.
وی با اشاره به میزان توسعه کیلومتر خطوط لوله گاز از ابتدای تشکیل منطقه تا به امروز، افزود: متراژ خطوط لوله در سال ۱۳۸۲ حدود ۱۰۳۷ کیلومتر بوده و در حال حاضر ۴ هزار و ۷۲۰ کیلومتر است، به عبارتی، ۲/۶ برابر شده است.
مدیر منطقه ۶ انتقال گاز ایران، ۲ هزار و ۲۴۶ کیلومتر توسعه خطوط لوله در استانهای تحت پوشش منطقه، بهرهبرداری و نگهداری و تعمیرات خط لوله یازدهم سراسری و همچنین بهرهبرداری از تاسیسات تقویت فشار گاز شماره دو خط لوله هفتم سراسری به متراژ ۳۳۹ کیلومتر از طرح توسعهای منطقه نام برد.
رفیعی تأکید کرد: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری در حمایت از تولیدکنندگان داخلی، ۹۰ درصد از حجم انتقال گاز جهت خوراک صنایع و نیروگاهها بوده است.
وی اضافه کرد: در چهار ماهه نخست سال جاری، حجم گاز انتقال دادهشده توسط منطقه ۶ عملیات انتقال گاز از ۷/۵ میلیارد متر مکعب بوده است که در راستای آسایش هموطنان در تابستان گرم و کمک به صنایع در راستای حمایت از تولید داخلی ۹۰ درصد از این حجم گاز سهم صنایع و نیروگاههای تولید برق بوده است که ۲۱ نیروگاه برق و ۳۵ شرکت صنعتی و تولیدی در استانهای تحت پوشش از این منطقه گاز دریافت میکنند.
مدیر منطقه ۶ انتقال گاز ایران با بیان اینکه درحال حاضر کل خطوط لوله انتقال گاز تحت پوشش منطقه، ۴ هزار و ۷۲۰ کیلومتر است، افزود: با توجه به راهبری خط لوله زیر دریا در این منطقه، این خط مورد پایش قرار میگیرد.
رفیعی، خط هفتم سراسری ۵۶ اینچ، وجود خط لوله در بستر دریا، وجود خطوط لوله میعانات گازی و سرچاهی، اهمیت مسائل امنیتی خط لوله هفتم سراسری و خطوط لوله محدوده سیستان و بلوچستان، منفرد بودن اکثریت خطوط لوله منطقه ضریب پراکندگی بالا، کمتر توسعهیافته و مرزی بودن سه استان تحت پوشش منطقه و شرایط اقلیمی و گرما و رطوبت هوا را وجه تمایز این منطقه در بین مناطق دهگانه عملیاتی انتقال گاز عنوان کرد.
وی با اشاره به چگونگی همکاری و تعامل شرکتهای دانشبنیان و تولیدات داخلی درخصوص تامین قطعات و تعمیرات تجهیزات داخلی و همچنین سود و منفعت جایگزینی شرکتهای دانشبنیان و به جای شرکتهای خارجی توضیح داد: در سال جاری در دو حوزه تاسیسات تقویت فشار گاز و خطوط لوله فشار قوی گاز توانستیم با تعامل با شرکتهای دانشبنیان داخلی، تعمیر استارتر تورس گاری موتور سیج و تعمیر شیرهای توبی ساخت خارج برای اولینبار به دست توانمند جوانان ایرانی که بیش از ۱۲ میلیارد شود صرفه داشته است.
مدیر منطقه ۶ انتقال گاز ایران بیان داشت: این منطقه، در راستای حمایت از طرحهای پژوهشی، دو تفاهمنامه با جهاد دانشگاهی و دانشگاه هرمزگان به امضاء رسانده است.
رفیعی به تشریح اقدامات انجامشده در راستای افزایش پایداری انتقال گاز و تابآوری شبکه خطوط انتقال جهت آمادگی ورود به فصل سرد سال در حوزه تاسیسات خطوط لوله شیرهای خودکار عملیات ساختمانی تعمیرات خط بروز رسانی ماشینآلات ساختمانی و آماده به کار بودن، رفع نشتی پرداخت و گفت: ۱۴ مرحله شات دان جهت انجام تعمیرات خطوط لوله؛ شامل تعویض خط لوله، تعویض شیر، نصب اتصال عایقی و رفع نشتی و همچنین انجام پنج مورد TIE IN و سه مورد HOT TAP اخذ انشعاب و تزریق کار سه خط لوله به طول ۱۹۴ کیلومتر از جمله خطوط لوله ۲۴ گل گهر، ۳۲ میناب و سیریک و … انجام شده است.
وی در ادامه، ۱۵/۶۰ متر تعویض خطوط لوله هشت رابر، ۲۰ کرمان و خطوط لوله سرچاهی سرخون، ۲۵ مورد تعویض ولو در ایستگاههای کیلومتر ۳۶۳، ۴۵۶ و ۴۴۰ خط لوله هفتم سراسری، ۱۳ زرند، ۱۳ پالایشگاه نفت ستاره ، ۱۶ بم و …، یک مورد نصب اتصال عایقی در کیلومتر صفر خط لوله ۲۳ زابل، ۱۴۰ مورد رفع نشتی زیرزمینی، یک هزار و ۱۰۰ کیلومتر پیگرنی تمیزکننده خطوط لوله ۲۳ گلگهر و ۶ نگار و همچنین تعویض پوشش ۹ هزار و ۷۲۸ متر خط لوله ۲۳ سرخون- رفسنجان، ۱۲ جدید پالایشگاه نفت بندرعباس و …از دیگر اقدامات انجامشده در راستای افزایش پایداری انتقال گاز و تابآوری شبکه خطوط انتقال جهت آمادگی ورود به فصل سرد سال برشمرد.
مدیر منطقه ۶ عملیات انتقال گاز ایران در پایان با تأکید بر اینکه میزان آماده بکاری ماشین آلات منطقه ۷۶/۹ است، گفت: در راستای افزایش پایداری انتقال گاز و تابآوری شبکه خطوط انتقال جهت آمادگی ورود به فصل سرد سال همچنین اقداماتی از قبیل؛ رفع نشتی کار از قسمت REAR کمپرسور کار واحدهای دو و سه تاسیسات تنگ نی و تست باتریهای یک آپ UPS و یک آپ شارژرهای ۱۱۰ ولت تاسیسات اولین بار در منطقه صورت گرفته است.
انتهای پیام/
نظرات