خبرنگار وابسته نمی تواند مطالبه گر باشد
مدیر مسئول خبر هرمزگان گفت: خبرنگاران باید استقلال کاری خود را از هر نوع وابستگی حفظ کنند و رسانه را فقط در خدمت مردم قرار دهند.
در استان هرمزگان میزان وابستگی رسانه ها به بخش های مختلف سیاسی و اقتصادی و اداری محسوس و رسانه ها عمدتا در خدمت مقاصد خاص هستند و بیشتر رویکردهایشان نیز در جهت گرداندن چرخ نشریهشان است.
علی نظری در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار هرمزگان من با گرامی داشت روز خبرنگار افزود: قراردادن رسانه در در جهت منافع اشخاص، گروه ها و نهاد ها و یا هر نوع وابستگی، رسالت اصلی خبرنگار را تحت شعاع قرار می دهد و نمیتواند راوی واقعیت ها باشد.
وی با اشاره به سابقه فعالیت خود اظهار کرد: از سال ۱۳۷۸ به عرصه خبری ورود کردم و شروع کار و اولین گام فعالیتم به عنوان یک تجربه موفق روزنامه ندای هرمزگان بود. همچنین در همان دوره با چندین رسانه کشوری به شکل خبرنگار افتخاری همکاری داشتم که این تجربه توانست مسیری را فراروی من قرار دهد تا در ادامه ،این فعالیت را به شکلی حرفه ای تر دنبال کنم.
مدیر مسئول خبر هرمزگان در خصوص وضعیت خبرنگاران استان تصریح کرد: موانع زیادی برای فعالیت خبرنگاران به شکل حرفه ای و مستقل وجود دارد که مهم ترین وجه آن بحث اقتصاد رسانه و معیشت خبرنگاران است.
وی افزود: این وابستگی ها و نیازها قطعا مانع ایفای رسالت یک خبرنگار است و خبرنگار وابسته نمی تواند مطالبه گر باشد.
نظری ادامه داد: البته اوضاع رسانه در کل کشور هم به همین صورت است اما در استان هرمزگان میزان وابستگی رسانه ها به بخش های مختلف سیاسی و اقتصادی و اداری محسوس و رسانه ها عمدتا در خدمت مقاصد خاص هستند و بیشتر رویکردهایشان نیز در جهت گرداندن چرخ نشریهشان است. همین محدودیت ها و وابستگی های شدید مالی و اقتصادی سیمای خوبی را از وضعیت رسانه ای استان و کار حرفه ای خبری نشان نمی دهد و در یک کلام خبرنگار و رسانه در هرمزگان بیشتر در خدمت روابط عمومی ها هستند تا مردم.
وی اضافه کرد: پدیده قابل تاملی که در فضای رسانه ای استان روز به روز در حال گسترش است قرار گرفتن برخی خبرنگاران در جایگاه روابط عمومی ادارات است که در بسیاری از مواقع حتی مدیران نیز از خواندن برخی عبارات اغراق آمیز و … متعجب می مانند و از چنین عباراتی ابراز برائت می کنند.
توجه به نیازهای خبرنگار و حمایت از جایگاه شغلی آن و همچنین حمایت از رسانه ها می تواند راه را برای انجام فعالیت های مستقل خبری باز کند و اگر این مهم محقق نشود رفته رفته یک خبرنگار به خبر نویس روابط عمومی ها تبدیل می شود و رسانه نیز به بولتن ادارات.
نظری در خصوص اختلاف در حوزه رسانه ها بیان کرد: اختلافات در بین رسانه ها امری طبیعی ست، اما اگر قرار باشد رسانه و خبرنگار به خودش مشغول شود باید این حرفه را کنار بگذارد، یعنی به جای ایفای رسالتی که دارد، مشغول خود و اختلاف درون صنفی باشد.
به گفته وی دامن زدن به اختلافات و نبود یک مرجع مورد قبول برای حل اختلافات سبب دور شدن از رسالت و حقیقت کار رسانه می شود و اصولا این نوع اختلافات به مردم چه ارتباطی دارد که آن را به عرصه عمومی بکشانند و با تیترهایی علیه همدیگر وقت مردم را بگیرند.
مدیرمسئول خبر هرمزگان ابراز کرد: درگیر شدن رسانه ها با همدیگر قدرت و اثر گذاریشان را کم می کند و قطعا در چنین فضایی وقت و انرژی و توان رسانه ها در جهت پاسخ دادن به یکدیگر صرف می شود.
وی در پایان ضمن تبریک روز خبرنگار خاطرنشان کرد: توجه به نیازهای خبرنگار و حمایت از جایگاه شغلی آن و همچنین حمایت از رسانه ها می تواند راه را برای انجام فعالیت های مستقل خبری باز کند و اگر این مهم محقق نشود رفته رفته یک خبرنگار به خبر نویس روابط عمومی ها تبدیل می شود و رسانه نیز به بولتن ادارات.
انتهای پیام/
نظرات