انتخابات شورای شهر بندرعباس به کدام سو می رود؟
هر چه به انتخابات ششمین دوره شوراهای شهر و روستا نزدیک تر می شویم، رقابت آشکار و پنهان میان گروه های سیاسی برای تصاحب کرسی شوراها بیشتر می شود.
تحلیل سیاسی؛
به گزارش هرمزگان من، این دوره انتخابات شوراها، تفاوت زیادی با انتخابات در دوره گذشته دارد و در روستاها و شهرهای مختلف استان، رغبت برای کاندیداتوری در انتخابات بسیار پایین بوده است.
در بندرعباس و چند شهر بزرگ به لحاظ آماری و کیفی تعداد کاندیداها زیاد بوده است، اما چهره های شاخص شناخته شده و دارای تجربه، تمایلی برای ثبت نام از خود نشان نداده اند، لذا می بینیم که بسیاری از افراد ناشناخته و فاقد تجربه مشخص، در این انتخابات ثبت نام کرده اند.
این شرایط به طور کلی یک نگرانی عمومی برای مدیریت بهینه شورا و شهرداری و شهر بندرعباس ایجاد کرده است.
در این میان رد صلاحیت اعضای فعلی شورای اسلامی شهر بندرعباس بر حساسیتهای اجتماعی افزوده است.
ترکیب ۱۱ نفره اعضای شورای اسلامی شهر بندرعباس شامل سه عضو اصلاحطلب و ۸ عضو اصولگرا است که به لحاظ رزومه کاری و سوابق اجرایی قبل از شورا و به لحاظ تجربه حضور در شوراهای قبلی، میتوان این شورا را با تجربه ترین شورای شهر در ۵ دوره عمر آن در شهر بندرعباس دانست.
در توجیه این رد صلاحیتها دو تحلیل متفاوت وجود دارد. تحلیل اول مبتنی بر ناکارآمدی شورا و شهرداری بندرعباس است.
بیشتر افرادی که منتسب به گروه سیاسی رقیب هستند، معتقدند که شورای شهر بندرعباس در مدیریت شهرداری موفق نبوده است و تغییرات اساسی در شورای شهر بندرعباس امری اجتناب ناپذیر است.
از آنجا که طبق قانون، نهاد ناظر بر انتخابات شوراها بر عهده نمایندگان مجلس است، این شبهه را ایجاد کرده است که برخی نمایندگان مجلس که خود مدعی تغییرات در شهرداری بوده اند، از افراد خاصی برای جایگزین شهردار بندرعباس حمایت می کنند و پروژه استیضاح شهردار را دنبال میکنند، اکنون در مقام ناظر بر انتخابات شورا حضور دارند. در نتیجه چنین موضع سیاسی جانبدارانه نمیتواند بر رد صلاحیتها و نظارت بر انتخابات آن بی طرفانه باشد.
حمایت برخی از این نمایندگان از برخی از کاندیدهای خاص در انتخاباتِ پیش رو شورا و تماس با معتمدین شهر برای حمایت از این افراد، بر شبهه عدم بیطرفی نظارت افزوده است.
تحلیل قوی تری وجود دارد که شورای اسلامی شهر بندرعباس به نسبت مشکلات و بحران مالی به طور نسبی موفق بوده است و طبق نظر کارشناسان در پیگیری برخی مشکلات اساسی شهر بندرعباس مثل ساماندهی ساحل و بافت فرسوده و تصویب طرح تفصیلی شهر بعد از گذر ۲۰ سال درست عمل کرده است.
موضع امام جمعه محترم شهر بندرعباس بعد از دریافت گزارش شهردار بندرعباس و اعلام حمایت از این عملکرد، گویای آن است که شهرداری بندرعباس با وجود کاستیها در شرایط بحران عمومی شهرداری ها، در مدیریت بحران شهری به نسبت موفق بوده است و پروژه های اساسی شهر را پیش برده است.
همین تحلیل گویای آن است که به شورای فعلی اجازه گزارش عملکرد در یک شرایط بیطرفانه داده نشده است و با توجه به جایگاه اجتماعی اعضای فعلی شورا و سوابق اجتماعی و اجرایی آنها، اگر به آنها فرصت حضور در انتخابات داده شود علی رغم همه تخریبها باز هم اکثریت شورای فعلی از شانس اجتماعی بالایی برای اقبال عمومی و رای آوری برخوردارند.
با این تفاصیل باید گفت هر دو تحلیل از برخی زوایا می تواند درست باشد، اما در این شرایط که جامعه با بحران کرونا، بحران بیکاری، کاهش شدید درآمد عمومی کشور(که شهرداری ها نیز شامل آن است)، تعطیلی بازار و دهها مشکل آشکار و پنهان دیگر مواجه است، تنها با انتقاد از گذشتگان مشکلی حل نخواهد شد و هیچ راهی جز همدلی و استفاده از همه ظرفیتها باقی نمی ماند، و هیچ گروه و جریان سیاسی نمیتواند به تنهایی از عهده حل این مشکلات برآید.
انتهای پیام/
نظرات