Skip to content

بانوی موفق قشمی در گفت وگو با “هرمزگان من”خواستارشد؛

تلاش همگانی برای حفظ فرهنگ هرمزگان

در جامعه امروزی زنان نقش ویژه و پررنگی دارند که با تکیه بر تلاش و پشتکار خود می توانند مکتبی بسازند که همانند ندارد که با تکیه به اراده قوی می توانند از میان راه های سخت وپرتلاطم عبور کنند.

مسئولیت پذیری زنان درعرصه های مختلف فرهنگی و اجتماعی نشانه توانمندی آنان برای مدیریت واداره بخش های گوناگون جامعه است.

“الناز بازماندگان” ،یکی از بانوان موفق وسرشناس این استان درزمینه آشپزی است .او متولد۷۳و اصالتا قشمی است.این بانوی آشپز، فعالیت حرفه ای خودرا از سال ۸۹آغازکرده است.

“بازماندگان” درگفت گویی صمیمانه با “هرمزگان من”از تلاش ها،سختی های راه برای رسیدن به موفقیت هایش می گوید: من آشپزی را از سر ذوق و علاقه از زمانی که کودک ۱۰ ساله بودم آغازکردم .درآن زمان دفترچه یادداشت کوچکی برای خود تهیه کرده بودم واز طعم هرغذایی لذت که می‌بردم طرز تهیه و طبخ آن را در این دفترچه می نوشتم .بعدها تغییراتی درطرز تهیه و پخت غذا ها انجام می دادم به طوری که همگان تصور می کردند این یک سبک غذای جدید است.

وی ادامه می دهد؛ دراوج نوجوانی و درسن ۱۶ سالگی نخستین دوره کلاس های آموزشی را برگزار کردم که با استقبال کمی روبرو شد،به یاد دارم  فقط با ۳ نفردر این کلاس شرکت کردند.

بعداز چندماه مجدد کلاس‌ آموزشی برگزار کردم که این بار تعدادشرکت کنندگان به ۷ نفر رسیدکه باعث قوت قلب و اعتماد به نفس من شد.حضور این تعداددر کلاس باعث تلاش بیشتر وقاطعیت من درکار شد.

به لطف خدا و تلاش و همت خود تا به امروز توانستم رسالت خودم را که آموزش آشپزی به افراد مشتاق هست را به انجام برسانم .اکنون تعداد هنرجوها  بیشتر از ۳۰۰۰ نفر هستند .

این مدرس موفق آشپزی همچنین می گوید: هم اکنون به هنرجویان سراسر استان هرمزگان وشهرهای مختلف مانند کرمان وشیرازو حتی خارج از کشور دبی،قطر به صورت غیرحضوری آموزش می دهم.

بازماندگان درادامه از افتخارات خود می گوید:نخستین مسابقه که درآن حضور پیدا کردم در بندرعباس برگزار شده بود که با طبخ نانی که خودم مدت ها برای  تهیه آن وقت گذاشته بودم مقام نخست را کسب، کردم.قدم بعدی و مهم من شرکت در مسابقه آبادان بود.وی روایتگر داستان مسیر سخت و پرتلاطم خود می شود: به یاد دارم درآن زمان نوزده سال سن داشتم و بخاطر شرایط موجود مسابقه به من گفتن که باید با خود یک همراه داشته باشم .خانمی درآن مسابقه با من همراه شد اما هرکدام ازما جداگانه غذاآماده  کردیم .درلحظه اعلام نتایج غذاهای تهیه شده توسط من جزو سه غذای برتر قرار گرفت و درنهایت مقام نخست را کسب کردم.موردی که من را در آن مسابقه بسیار آزرده خاطرکرد،ناعدالتی در هنگام اعلام اسامی برنده مسابقه بود.من درآن سال ها سن کمی داشتم و شخص بی تجربه ای بودم که این دورکن اصلی  باعث شکل گرفتن آن ناعدالتی‌شد.

اما مسیر و مقصد من به اینجا ختم نشددرادامه،تلاش هایم براین بود که نان سازه دست خودم را به ثبت برسانم و مجدد در مسابقه ای دررستوران گامبرون بندرعباس برگزار شد و به لطف خدا نفر اول شدم.

بازماندگان درادامه می گوید،من بسیار علاقمندم تاریخ و فرهنگ هرمزگان حفظ شود وهمه بایددرتلاش باشیم تا فرهنگ واصالت هرمزگان را نمایش دهیم .مواد خوراکی که متعلق به استان هرمزگان است مثل گاریز،سوراغ،مهیاوه،را بهتربه جامع ایران وبین الملل نشان دهیم .و بازماندگان در پایان به یکی از آرزوهایش اشاره می کند :هدف من ایجاد آکادمی آشپزی است تا بتوانم حق شهروندی خود را ادا کنم و فرهنگ و اصالت خوراکی های هرمزگان را به دید عموم بگذارم.

گفت و گو:مبینا رستمی

انتهای پیام

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top
Search