Skip to content

تاریخ هرمزگان سراسر مقاومت است

عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: یکی از اصلی ترین اتفاقاتی که یک کشور را صاحب ارزش می کند تاریخ آن کشور است.

سید محمد رضا موسوی با حضور در دفتر هفته نامه هرمزگان من، با گرامیداشت هفته دفاع مقدس افزود: در جغرافیای سرزمین هر کشوری قهرمانان آن جایگاه های ویژه تری نسبت به بقیه افراد دارند، قهرمانانی در حوزه علم، تکنولوژی قهرمان ملی در حوزه ایثار و شهادت.

وی ادامه داد: آنها هستند که ارزش و هویت یک جایی را شکل می دهند که ماحصل رفتار های آدم های متفاوتی است.

موسوی اضافه کرد: کشور ما از گذشته بخاطر نوع جغرافیایی که دارد در حوزه های مختلف دانشمندان مختلفی را داشته و نقاطی از سرزمینش همیشه دچار مبارزه با گروه های مختلف بوده است.

وی با بیان اینکه از سال های قدیم خلیج فارس به عنوان یک پل بین المللی برای رفت و آمد و بوده، خاطرنشان کرد: پس طبیعی است که تسلط به خلیح فارس و داشتن خلیج فارس برای خیلی ها حائز اهمیت بوده است بطوری که از همان سال های دورخلیج فارس به عنوان سپر دفاعی ایران شناخته شده و در ادوار مختلفی مورد هجوم قرار می گیرد.

عضو شورای شهر بندرعباس با اشاره به مقاومت مردم هرمزگان به ویژه مردم بندرعباس در برابرحوادث تاریخی مختلف، تصریح کرد: همانطور که رهبر انقلاب می فرمایند، بندرعباس جز محدود شهرهایی است که بر اساس دفاع شکل گرفته و اگر جزئی تر نگاه کنیم در دفاع یک شاخصه وجود دارد که چه کسی یک مدافع است، یک آدم سخت کوش ، مقاوم ، با استقامت و یک آدمی که در خط یک دفاع قرار می گیرد خیلی نگاهش به عقبه نیست آمده است که بایستد، آدم هایی با این ویژگی در استان ما به دفعات تکرار شده است.

موسوی ادامه داد: یک زمانی خواجه عطا، یک زمانی کسانی که هرمز را حفظ می کنند و از پرتغالی ها خالی کردند، یک زمانی جنگ هایی که در محالت شهری بندرعباس اتفاق می افتد به خاطر هجوم اقوام مختلف ولی ما نام سرداران را تکرار می کنیم در حالی که انسان های زیادی جان خودرا از دست دادند اما نام آنها کمتر شنیده می شود.

این فعال فرهنگی همچنین گفت: جلوتر که می رویم تاریخ تغییر می کند ما زمانی می رسیم به جایی که از آن به عنوان دفاع مقدس یاد می کنیم.

شروع انقلاب در هرمزگان خیلی مظلوم است

عضو شورای شهر بندرعباس اظهار کرد: قبل از انقلاب، هرمزگان و بندرعباس را به عنوان یک تبعیدگاه و یک نگه داشت آدم هایی که از مرز ملی قرار بوده عبورشان کنند روی اینجا حساب می کردند مضاف بر اینکه همزمان با آن فعالیت گروه های مختلفی از گروهک های مختلف و اقشار مختلف در هرمزگان وجود داشته است، شروع انقلاب در هرمزگان خیلی مظلوم است چون ما چهره هایی داشتیم که به چهره های مهم ملی وصل بوده اند و فعالیت مختلفی داشته اند.

وی ادامه داد: مگر می شود همین آدم هایی که اینجا بودند سر قصه معادنی که استخراج آن با انگلیسی ها بوده و درگیر نشده باشند.
موسوی با اشاره به تاریخ مقاومت هرمزگان خاطرنشان کرد: تاریخ مقاومت مردم هرمزگان از قبل از سال ۱۳۴۲ آغاز شده است مبارزه با قوانین در هرمزگان به خاطر نوع زندگی مردم و ارتباط آنها با حکومت، نگاه به فاصله مردمی جا دارد اما گفته نشده است. یا اینکه سال های زیادی بین تمام تابلوهای مسیر بندرعباس تا بندر لنگه شعار مرگ بر شاه نوشته شده بود ولی در هیچ جای تاریخ در آن سالها قید نشده است.

این فعال فرهنگی یادآورشد: در آن سالهای انقلاب از چهارراه فاطمیه تا چهارراه مرادی جمعیت یکپارچه راهپیمایی می‌کردند اما هیچ جا از آن یاد نمی شود، متاسفانه ما در معرفی خود مظلوم واقع شده ایم.

عضو شورای شهر بندرعباس همچنین گفت: وقتی انقلاب شد هنوز تغییرات انقلاب نمایان نشده بود که جنگ شروع می‌شود با اتفاقاتی مانند خان گزیدگی که شهید آوینی به آن اشاره می کند قصه و شاگرد و محرومیت زدایی در استان شروع می‌شود و گروهک ها کار می کردند اشرف دهقان ها و گروه های مختلف و شهدای ترور که ما داریم و خیلی ساده از آن گذشتیم. یعنی جغرافیا مقاومت استان خیلی سنگین تر از این حرف هاست که از آن اسم برده نشود.

بعد تبدیل به دوران دفاع مقدس می شود ما در دوران دفاع مقدس هم موقعیت متفاوتی داشتیم هنوز خلیج فارس هم سر جایش مانده است، کلی درگیری داریم و یک مرز فعالیم برای پشتیبانی از جنگ کلی از ساختار نظام درمانی دارویی و لجستیکی جنگ نه از شمال بلکه از جنوب کشور تامین می شود جلوتر که می آییم، در قصه جنگ های دریایی باز ما پیش قدم هستیم قصه درگیری ناوهای ارتش ما با نیروهای امریکایی و نیروهای مهاجم مطرح می شود باز مظلومیم.

جلوتر که می آییم ساقط کردن هلیکوپتر اتفاق افتاد اما هنوز همه به اسم شهید نادر مهدوی می شناسند، جالب است که در واقع در همان قایق شهید نادر مهدوی، یک جوان حاجی آبادی بوده است که از او نامی نیست.

زدن هواپیمای ایرباس که اگر این برای یک شهر دیگر اتفاق افتاده بود قطعا تا امروز کارهای بسیار بزرگتری انجام می دادند حداقل برای معرفی این اتفاق و بعد درگیری های مداوم حتی تا امروز کسانی که بچه های نظامی هستند می دانند که هر چند وقت یکبار پدر شان، برادرشان یا هر کس دیگری فراخوان ماموریت های رزمی می‌شوند، به انحاء مختلف حالا این ناوشکن نزدیک شده است یا فضای ساختار دفاعی اینگونه است اما این را نه در شهر ما و نه در استان و نه در برنامه ها از آن یاد میکنیم.

موسوی خاطرنشان کرد: وقتی از رئیسعلی یاد می کنیم کلی قصه وکتاب موجود است و در شمال از میرزای جنگل که یاد می‌کنند بخشی از تاریخ ایران را فرا می خواند اما آن بخشی که مقاومت جنوب کشور است هیچ چیزی گفته نمی شود.
این همان پازلی است که شاید جغرافیای هویتی استان هرمزگان را در بر بگیرد. همیشه جای سوال است که در هرمزگانی که آنقدر امکانات کم بوده است، چگونه یک جوان از نقطه دور افتاده ای در بشاگردی که تاکنون رفت و آمد حتی با وسیله نقلیه خوب به دلیل وجود جاده های نامناسب ۹ یا ۱۰ ساعت طول می کشد.

در آن زمان رزمنده بسیجی با پای پیاده تا یک میدان یا معبری حرکت کرده و خودش را به اینجا رسانده و چگونه حرف امام به آن رسیده وقتی به عقبه تاریخ برگردیم ایستادگی را در خون مردم می بینیم، بنابراین ما جای خاصی هم هستیم که در جنگ باید تعریف می‌شد. در هرمزگان شهید اهل سنت، شهید زن، شهید دریایی، هوایی، شهید مبارزه با قاچاق و شهید ترور در دوران انقلاب داریم. اگر این شجاعت و ایثار در جای دیگر اتفاق افتاده بود قطعا یک منظومه متفاوت تری وجود داشت.

وی تصریح کرد: به نظرم ما در حق دفاع مقدس که هیچ، در حق کل ماهیت مدافع بودنمان کم گذاشته ایم چه در تعریف رسانه و چه در گفتار و در نوشتار، اینکه بگوییم دستگاه ها کم گذاشتند اصال این مقوله آنقدر برای ما جدی نبوده است.

در کاشان در حوزه ادب و هنر کار می‌شود در شیراز و دیگر استان ها همینطور اما ما خود خواسته یا غیر خودخواسته به این سمت نرفتیم که به آن بپردازیم، البته تلاش شده است برای ثبت و ضبط خاطرات و موضوعات مختلف و کتاب هایی که نوشته می شود ما منکر آن نیستیم اما این کافی نیست.

۱۳هزار رزمنده در لشکر ۴۱و گردان ۴۲۲ و تعداد زیادی شهید هنرمند داریم. دبیری نژاد، ترابی، رنجبر و شهیدان زیادی که از آن ها اسمی نیست و شهدای خاص دیگری نیز داریم مانند شهید حاجبی و سردارهای دیگری که تصویرشان در شهر وجود دارد.

این ها شهدایی هستند که خیلی کم از آنها گفته می شود شاید حال و روز هرمزگان بهتر می شد اگر نوع تعریف و نگاه به ما به جای صنعتی بودن خالی که هرمزگان بعد از انقلاب و دفاع مقدس انگار از سال ۷۰به بعد هرمزگان ایجاد شده است و انگار تاریخ را برش زده ایم و به یک هرمزگان صنعتی وارد شده ایم که فرهنگی ندارد و نمیتوانیم به جوانش هویت بدهیم، اگر هویتی میخواهند این صنایع است.

در جزیره هرمز محلی که اکنون شهدای گمنام دفن شده اند خانه جری پولاک بوده است جری پولاک کاراکتری است که در جنوب کشور یک رزومه و عقبه ای در زمان پهلوی داشته است، داستان های زیادی داشته اما کسی او را نمی شناسد.

در بندرعباس محل ساواک کجا بوده؟ استقرارها کجا بوده؟ کسی آنها را نمی داند، نیاز است که ما به جای ماهیت المانی که موشک و هواپیما قرار میدهیم، تصاویر معرفی قهرمانی کار کنیم مانند کاری که یک بخش شده است مثل مجسمه خواجه عطا، غریبه است گفت و گویی ندارد، برای ما و شما به عنوان کسی که با رسانه طرف است، نمیتوانیم قصه‌ای از خواجه عطا تعریف کنیم.

و این قصه است که آدمها را تغییر ماهیت و هویت می دهد اما آیا ما برای خواجه عطا شدن الگو داریم؟ برای ملاعلی هرمزی که دانشمند بوده است الگو داریم؟ چون نیست میگوییم استان ما علمی نیست.

حسن قهرمان ها چیست؟ ایجاد الگوست پس این‌ها باید در چند حوزه اتفاق بیفتد بخش دیگر این است که باید سعی در معرفی آن‌ها کنیم.

این فعال فرهنگی اضافه کرد: قبول، ما در عقبه چندان چیزی نداریم البته در مکتوبات و تاریخ موضوعات برخی از اتفاقات تاریخی در کتاب مختلفی است بعضا هایی با رفرنس انگلیسی وجود دارد.

وی تصریح کرد: حوزه مکتوبات دفاع مقدس شاید اکنون که در هفته دفاع مقدس هستیم بیشتر خودش را نشان میدهد.

عضو شورای شهر بندرعباس تاکیدکرد: بخش عمده ای از جنگ دریایی ما جزو معدود استان های کشور هستیم که با آمریکا وارد درگیری شدیم.

مستقیما درگیری ناو با ناو، ناو با قایق، زدن هلیکوپتر آنها، زدن هواپیمای ما، زدن ناوهای جنگی ما، درگیریهای مستقیم با خودشان یا با ایادی شان در کشور های عربی که آن را هم نادیده گرفتیم و در تاریخ ما چنان چیزی راجع به آن نیامده است. لازم است که بیاییم دربارهاش گفتوگو کنیم تا اطلاع پیدا کنیم.

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top
Search