Skip to content

ساختار اداری و فیزیکی شورای شهر نیازمند بازنگری و بروز رسانی است

عضو شورای شهر بندرعباس گفت: ساختار مطلوبی جهت تحقق اهداف خدمات رسانی اثربخش نمی یابیم و به نظر می رسد تا زمانی که شاهد تحول در ساختار فعلی نباشیم نمی توان اقدامات اساسی و ماندگاری را به نفع شهر و شهروندان انجام داد.

به گزارش خبرنگار هرمزگان من، احمد کناری نژاد در نطق پیش از دستور جلسه رسمی شورای شهر بندرعباس اظهار کرد: ارائه خدمات مطلوب و اثر بخش از اولویت های اساسی شورای اسلامی شهر بندرعباس است.اما اگر با نگاهی ژرف، آگاهانه و با درک درستی از شرایط، به ساختار فعلی شورای اسلامی شهر بندرعباس بنگریم، این ساختار را ساختار مطلوبی جهت تحقق اهداف خدمات رسانی اثربخش نمی یابیم و به نظر می رسد تا زمانی که شاهد تحول در ساختار فعلی نباشیم نمی توان اقدامات اساسی و ماندگاری را به نفع شهر و شهروندان انجام داد.

وی افزود: در این راستا دو بخش ساختار اداری و ساختار فیزیکی شورای اسلامی شهر بندرعباس نیازمند بازنگری و بروز رسانی متناسب با چالش ها و نیازهای فعلی در جهت ایفای بهتر نقش خود است. در صورتی که این مهم در شورا به عنوان سیاستگذار و ناظر بر عملکرد مدیریت شهری تحقق یابد و به گونه ای صحیح پیاده سازی شود، می توان افق های روشن تری را نیز برای شهرداری متصور شد.

کناری نژاد اضافه کرد : در کمیسیون های شورای اسلامی شهر بندرعباس در شرایط فعلی کمتر طرح و ایده ای برای بهبود و تحول فعالیت ها مطرح می شود، حال آن که اگر ساختار درستی در شورای اسلامی شهر بندرعباس وجود داشت در نتیجه ی پژوهش، هدف گذاری، برنامه ریزی منسجم با بهره گیری حداکثری از نظرات نخبگان، ایده پردازان و صاحب نظران، بسیاری از این نیازها پیش از ورود به کمیسیون، شناسایی و امکان رفع آن ها مهیا می گردید.

این عضو شورای شهر بندرعباس با اشاره به وظیفه شوراها یادآورشد: بررسی و شناخت کمبودها، نیازها و نارسایی های اجتماعی، فرهنگی ، آموزشی، بهداشتی، اقتصادی و رفاهی حوزه انتخابیه و تهیه طرح ها و پیشنهادهای اصلاحی و راه حل های کاربردی در این زمینه ها، جهت برنامه ریزی و ارائه آن ها به مقامات و مسئولان ذیربط از جمله وظایف شوراها به استناد بند ۲ ماده ی ۷۱ وظایف شورای اسلامی شهر است و بدون تردید اگر این امر با کار مطالعاتی، پژوهشی و تبادل نظر تخصصی همراه نباشد، از دقت لازم برخوردار نخواهد بود و چشم اندازو آینده گری به صورت اصولی و دقیق در آن لحاظ نخواهد شد.

وی اظهارداشت : مطالعات علمی، بررسی و مباحثه تخصصی، می تواند بستری را فراهم آورد تا ابتدا طرح ها و پروژه هایی که برای حل مشکلات و بهبود کیفیت زندگی شهری مورد نیازند مشخص گردد، سپس امکان اجرایی شدن آن ها از حیث بودجه، منابع و ظرفیت های شهری بررسی شود و سرانجام آن دسته از طرح ها و پروژه های مورد نیازی که امکان اجرایی شدن دارند به ترتیب ضرورت و اولویت مشخص شوند. پیامد این فرایندها، افزایش رضایت شهروندان و پیشگیری از هدر رفت هزینه و وقت در پروژه هایی است که اجرای آن ها در اولویت قرار ندارد و می توان بودجه این پروژه ها را صرف مسائل ضروری تر شهری نمود.بنابراین کار مطالعاتی و مباحثه ی کارشناسی، شورا را در ایفای بهتر نقش نظارتی خود بر پروژه ها و برنامه های مدیریت شهری نیز از حیث بررسی تخصصی این برنامه ها یاری می رساند و امکان پیش بینی های لازم در پروژه ها و توجه به جزئیات را مهیا می کند.

کناری نژاد گفت : سیستم سنتی و پوسیده مدیریت و عاری از ایده پردازی و خلاقیت امروزه برای شهرها راهگشا نیست و مشکلات کلان شهرها را حل نمی کند بلکه برای رفع مشکلات نیاز به یک هم افزایی عمومی و سازمانی در جهت ارتقای کیفیت خدمات رسانی به مردم هستیم.

وی بر تشکیل کمیسیون های ویژه متناسب با نیاز شهر بندرعباس و همچنین کمیته ها و کارگروه های مرتبط با کمیسیون ها، تاکیدکرد و اظهار داشت: تشکیل کمیسیون ها از حیث فراهم آمدن امکان بررسی تخصصی و کارشناسی مسائل شهری، پروژه ها و برنامه های مدیریت شهری و همچنین ارائه ی طرح ها و راهکارهای علمی و کارشناسی با بهره گیری از ظرفیت دستگاه ها و نهادهای ذی ربط ، نخبگان و کارشناسان، بسیار حائز اهمیت است.

چنانچه این امر محقق شود به طور حتم می توان از ظرفیت استاندار و مجمع نمایندگان هرمزگان در مجلس شورای اسلامی نیز به منظور تسهیل در حل مسائل شهری و اجرای برخی پروژه های زیر بنایی با استفاده از ظرفیت های استانی و ملی، بهره ی بیشتری برد.

وی ادامه داد: پیشنهاد می شود تشکیل کمیسیون های ویژه ای در زمینه ساماندهی بافت های فرسوده و مناطق کم برخوردار، ساماندهی ساحل، صنایع، سرمایه گذاری و محیط زیست با توجه به نیاز شهر بندرعباس در دستور کار شورای اسلامی شهر بندرعباس قرار بگیرد تا با استفاده از نظرات کارشناسی به سمت احقاق حقوق مردم بندرعباس و ارائه خدمات شهروندی مطلوب تر گام برداریم و با بهره گیری حداکثری از تمامی ظرفیت ها، خروجی مناسبی را جهت ساماندهی مسائل شهری و توسعه شهر بندرعباس به شهرداری ارائه دهیم.

کناری نژاد در ادامه نطق پیش از دستور افزود: تامین منابع انسانی مورد نیاز اعضای شورا نیز موضوع مهم دیگری در راستای اصلاح ساختار اداری شورای اسلامی شهر بندرعباس است که می تواند اعضا را در جهت ایفای بهتر نقش خود یاری نماید.

عضو شورای شهر بندرعباس همچنین گفت: در کلانشهرها، شاهد هستیم هر عضو شورا از تعدادی نیروی انسانی مجزا به منظور سهولت در کار، برنامه ریزی و بررسی کارشناسی طرح های مطالعاتی بهره می برد که این امر، با امکان بهره وری بیشتر از زمان، تحقق اهداف خدمات رسانی اثر بخش در حوزه سیاستگذاری کلان، حوزه طرح ها و لوایح و همچنین حوزه ی نظارت، از رهگذر امکان بررسی تخصصی و کارشناسی طرح های پیشنهادی و همچنین برنامه ریزی و ارائه ی راهکارهای راهبردی را تسهیل می کند. حال آن که در ساختار فعلی شورای اسلامی شهر بندرعباس، اعضای شورا با توجه در اختیار نداشتن منابع انسانی، عملا زمان زیادی را جهت انجام اقدامات اساسی در زمینه موارد یادشده در اختیار ندارند.

وی اظهار داشت: اصلاح ساختار فیزیکی دفتر کار شورای اسلامی شهر نیز از جمله موضوعاتی است که در صورت تحقق، می تواند سبب ایفای بهتر نقش شورا شود. در این راستا تفکیک ساختمان اداری شورا و شهرداری و تفکیک اتاق کار اعضای شورا از یکدیگر که در کلانشهرها نیز شاهد آن هستیم می تواند در ارائه ی خدمات به شکل مطلوب تر موثر باشد.

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top
Search