Skip to content

کنچیل های مهربانی در دل محلات قدیمی

بندرعباس زیبا می شود؛

 گفت و گو خبرنگار هرمزگان من محمد خداکریمی، در کوچه و پس کوچه های بافت فرسوده و قدیمی شهر بندرعباس که قدم می زنید با هزاران مشکل روبرو می شوید.از روان شدن فاضلاب تا کمبود امکانات رفاهی و ورزشی.اما در همین کوچه های بافت قدیمی شاهد حرکت های نوآورانه جوانان خلاق شهر هستیم.جوانان محله قدیمی خواجه عطا دراقدامی خود جوش  خودجوش، کوچه های شهر را آراسته می کنند.رئوف جوان ۲۰ساله ای است که به همراه تنی چند از جوانان این محله مشغول رنگ آمیزی این محله هستند.این جوان که در این محله پا به دنیا گذاشته، به صورت حرفه ای  کارتئاتر معاصرانجام می دهد.درروزهای پایانی بهمن ماه ۱۴۰۰ با این جوان خلاق به گفت و گو نشستم که در پی می آید:

ایده این کار از کجا شکل گرفت؟

من عاشق کشور یونان و کوچه پس کوچه های این کشورهستم. ایده این کار از کوچه های این کشور به ذهنم رسید .همیشه به کوچه ها نگاه می کردم و با خودم می گفتم مگر بندرعباس چه کمی از یونان دارد. به نظرمن بندرعباس خیلی قابلیت های زیادی دارد.متاسفانه یا خوشبختانه شهر بندرعباس یک شهر اقتصادی است ولی محیطی برای آرامش مردم و همینطور گردشگران فراهم نشده است.

هدف شما از اجرای این کار چه بوده؟

 هدف ازاین حرکت مشارکت در زیباسازی شهر،ایجاد شور و نشاط اجتماعی و گسترش فرهنگ شهروندی بوده است .هدف این بوده که محلات قدیمی شهر زیبا و آراسته شوند.همانطور که می دانید اکثر محله های قدیمی شهر کم بضاعت هستند.خواستیم با این کاربرای مردم هم آرامش و هم شغل ایجاد کنیم. تلاش کردیم با این کار،گردشگر و توریست وارد شهرمان شود تا بندرعباس جان بگیرد.وقتی که گردشگران خارجی به بندرعباس آمدند و در کنار ما کار کردند خیلی خوشحال کننده بود. فکر می کنم این کار تاثیر زیادی روی جذب گردشگر و توسعه گردشگری این شهرخواهد گذاشت.

تیم شما ازچه افرادی تشکیل شده است؟

تیم ما یک تیم جوان است .‌یک تیم ده نفره شامل نقاش، نجار، معمار، برق کار. تعدادی ازهنرمندان شهر جمع شدن دست به دست هم دادیم که شهرمان را بسازیم.

تاکنون در چه کوچه هایی این کاررا انجام داده اید؟

 ما تصمیم گرفتیم خودجوش کار زیباسازی بافت قدیمی شهررا انجام دهیم. از محله خواجه عطاء زیباسازی و مرمت این بافت قدیمی را آغازکردیم. بعد ازچند ماه، همین کار در محله های شمیلی ها هم انجام شد که مورد استقبال خوب مردم این محله قرارگرفت.

چه نامی برای این کارتان گذاشته اید؟

نام این پروژه را مهربانی انتخاب کردیم و اسم کوچه را به پیشنهاد رضا دریایی از اساتید تئاتر، کنچیل گذاشتیم. در گویش قدیمی و محلی بندرعباس کنچیل به معنی کوچه و دنج بودن است.

این کار شما چه بازخوردی داشته است؟

بازخورد خیلی خوبی داشت. همسایه ها در کنار ما بودند وکمک زیادی به توسعه این کارکردند.استقبال شهروندان از این کار،ما را به انجام مرمت و زیباسازی دیگر محله های قدیمی شهرمصمم تر کرد.

آیا تاکنون مسئولی هم از کار شما دیدن کرده است؟

بله.احمد کناری نژاد رییس کمیسیون بهداشت،سلامت و خدمات شهری شورای اسلامی شهر بندرعباس،حسن سالاری رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا و احمد پایدار مدیرسابق مرکز خلاقیت و فناوری های نوین شهرداری بندرعباس از کارهای ما بازدید کردند.

برای  انجام کارهای تان کمکی هم به شما شده یا از هزینه شخصی این کار را انجام می دهید؟

تاکنون مردم هزینه این کار ها را تقبل کرده اند.البته بخشی هم شهرداری کمک کرد.

آیا تاکنون مسئولی یا کسی قول همکاری و کمک مالی هم به شما داده یاخیر؟

کناری نژاد عضو شورای شهر بخشی از کار ها را پیش برد. قول اجرای سنگ فرش هم داده  که در حال  پیگیری است. همینطور شهردار منطقه دو هم برای سنگ فرش کردن محله  قول همکاری دادند.

در اجرای این کارها از تجربیات چه کسانی استفاده کردید؟

در اجرای این ایده یا همان کوچه مهربانی، عبدالحسین رییسی پور شهردارسابق بندرعباس، محمد آتشین ماه از معماران این شهربه ما کمک کردند.همچنین ایوب زارعی شهردار کنگ تجربیات خود را در اختیار ما قرار داد. که از آنها تشکر می کنم.

ازبرنامه آینده این گروه بگویید؟

تصمیم داریم این کار را دردیگر محلات قدیمی  بندرعباس اجرا کنیم.

حرف پایانی شما؟

از همه کسانی که در اجرای این کار وایده همراه ما بودند سپاسگزارم .این تیم آمادگی دارد در صورت حمایت مسئولان، دیگر کوچه های قدیمی و بافت های فرسوده را با کمک گروه های جوان و ایده پرداز،آراسته و بهسازی کند. درصورت پشتیبانی شهرداری مناطق و سازمان های وابسته شهرداری،اینگونه طرح های خلاق و نو در دیگر نقاط شهر بندرعباس نیز گسترش خواهیم داد.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top
Search