موج شعارهای احساسی در انتخابات شوراها
به گزارش هرمزگان من، انتخابات ششمین دوره شوراها در شهر و روستا یکی از پیچیده ترین انتخابات در عمر فعالیت شوراها است.
از یک سو ما با قهر نخبگان و افراد باتجربه برای ثبت نام در این انتخابات مواجه هستیم و از سوی دیگر رد صلاحیت افرادشاخص، مردم را با دسته ای از کاندیدهای ناشناخته و فاقد رزومه مشخص، مواجه ساخته است.
نتیجه چنین خلایی اینست که بسیاری از افراد که حتی سابقه سکونت در بندرعباس را ندارند، از شهرها و روستاهای اطراف در انتخابات شورا شهر بندرعباس ثبت نام کرده اند!
در مقابل بسیاری از شهرهای استان، بدلیل عدم استقبال کاندیداها و ردصلاحیت ها در این شهرها، حد نصاب لازم را برای برگزاری انتخابات شوراها در این شهرها و تشکیل شوراها ندارند!
چنین آشفته بازاری بر سردرگمی مردم برای انتخاب افرادی که بتوانند در شرایط بحران اقتصادی و کاهش درآمد عمومی و ضعف منابع شهرداری ها، شوراها و شهرداری را مدیریت کنند، افزوده است.
وضعیت شکننده بسیاری از کاندیداها، نشان می دهد که شوراهای ششم در شهرهای بزرگ از جمله بندرعباس از شوراهای سابق ضعیف تر و فاقد تجربه لازم برای مدیریت بحران خواهد بود.
اکثر کاندیداهای این انتخابات تمرکز خود را بر انتقاد بر گذشتگان و وعده هایی قرار داده اند که تحقق این وعده ها در حوزه اختیارات شوراها نیست و اجرای این وعده ها امکان پذیر نمی باشد.
تبلیغات زودرس برخی از کاندیداها که از حمایت و همراهی برخی نمایندگان مجلس برخوردار هستند، نشان می دهد که غالب این کاندیداها فاقد استقلال ذاتی و سیاسی و اجرایی هستند و وابستگی سیاسی آنها بیشتر از شوراهای سابق خواهد بود.
آسانگیری مشکلات، فقدان برنامه جامع، پرخاشگری و نقد غیرمنطقی، ارائه وعده های غیرممکن به مردم، بی توجهی به نظر کارشناسان و ….توسط برخی کاندیداها، انتخابات اخیر شوراها را در پایین ترین کیفیت ممکن برای شش دوره عمر آن قرار داده است.
اگر مدیریت اجرایی استان و سایر نهادها در مدت باقیمانده تا زمان انتخابات برای ارتقاء کیفیت کاندیداها و تقویت اصل انتخابات شوراها کاری نکنند، شوراهای آینده به خصوص در شهری مانند بندرعباس شورایی فاقد فرهنگ و مدیریت شهری و مشغول به دسته بندی های شدید سیاسی و باندی ، و فاقد استقلال برای اخذ تصمیم های مهم خواهد بود.
این بار مردم و عموم رای دهندگان نه فقط از برخی از اعضا ناکارآمد شوراها ناامید می شوند، بلکه این ناامیدی متوجه اساس و ماهیت نهاد شورا خواهد بود و ضرورت وجود شوراها را زیر سوال خواهد برد.
انتهای پیام/
نظرات