آیین رونمایی از کتاب «قرارگاه حاج باقر» برگزار شد
کتاب «قرارگاه حاج باقر» مجموعه خاطرات باقر نوریزاده رزمنده، غواص و جانباز هشت سال دفاع مقدس استان هرمزگان در مسجد حضرت ابوالفضل (ع) بندرعباس رونمایی شد.
به گزارش هرمزگان من به نقل از ایرنا، کتاب «قرارگاه حاج باقر» به نویسندگی امیرحسین والا با موضوع خاطرات باقر نوریزاده رزمنده، غواص و جانباز هشت سال دفاع مقدس است.
نویسنده در این کتاب سعی کرده است اخلاق و منش حاج باقر را در برخورد با جوانان و نوجوانان و نقش هدایتگری وی در مسجدی کردن آنان به رشته تحریر درآورد.
سعید عبدلیزاده رییس حوزه هنری هرمزگان از رونمایی این کتاب به عنوان یک رویداد فرهنگی و هنری ارزشمند یاد کرد و گفت: سوژه اصلی این کتاب درباره یکی از رزمندگان و افتخارآفرینان و از همه مهمتر یکی از کانونهای پرورش نیروی انسانی در انقلاب اسلامی بوده است.
وی ادامه داد: این کتاب نه از جنس معمول کتابهای خاطرات است بلکه اهمیت پرداختن آن به قرارگاهی است که امروز ما در این مکان مهم جمع شدهایم برمیگردد.
رییس حوزه هنری هرمزگان از مسجد حضرت ابوالفضل(ع) بندرعباس به عنوان نقطه کانونی پیشرفت و تعالی و تربیت و پرورش یک منطقه در استان هرمزگان نام برد که از پیش از انقلاب اسلامی تاکنون محل تجمع و فعالیت بسیجیان و رزمندگان بوده است.
عبدلیزاده افزود: نویسنده کتاب قرارگاه حاج باقر در کتاب خود یک مکان مقدس مثل مسجد را با محوریت یک فرد جهادی و رزمنده به آن پرداخته درحالی که هشت سال دفاع مقدس تنها بخشی از فعالیتها و فداکاریهای وی بوده و این نکته حائز اهمیت است.
وی با یادآوری این جمله که نقطه کانونی تربیتی و اصلی تمدنی اسلامی و انقلاب یعنی مسجد از ویژگیهای خاص و مهم پرداختن نویسنده به این کتاب است، ابراز کرد: این مسجد از قدیم یک پایگاه تربیت دینی و انسانی و چندین نسل شور و نشاط کودکان و نوجوانان بوده و ادامه پیوند نسلی است که شاید از ابتدای دهه ۶۰ در این مسجد جاری بوده و جوانان زیادی از دل این مسجد رشد کرده و تبدیل به انسانهای خاص همچون شهدا شدند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان نیز طی سخنانی به اهمیت عملیات کربلای پنج اشاره کرد و گفت: دیماه و این روزها یادآور عملیات غرور آفرین کربلای پنج با رمز حضرت زهرا (س) است.
اسماعیل جهانگیری افزود: رزمندگان هشت سال دفاع مقدس سرمایههای گرانبهایی هستند که در کنار آنها زندگی میکنیم اما متوجه اهمیت حضور آنها در زندگی و شهرمان نیستیم و این ابتکار عمل حوزه هنری برای معرفی کتابی از زندگینامه یک رزمنده در چنین مکانی، ستودنی است.
در ادامه این مراسم، باقر نوریزاده، رزمنده دوران دفاع مقدس هرمزگان با بیان اینکه من کلاس سوم راهنمایی بودم که انقلاب پیروز شد و مسیر زندگیام تغییر کرد و در فعالیتهای انقلابی با همسن و سالان خودم شرکت میکردم و در جریان خروشان انقلاب قرار گرفتیم بعد هم جنگ شد.
وی افزود: دوم دبیرستان بودم و سال ۵۹ به دلیل اینکه قد کوتاهی داشتم من و تعدادی از دوستانم را از اتوبوس پیاده میکردند تا اینکه سردار دانشمند که مسوول بسیج شد و با التماس و گریه توانستم به جبهه بروم.
این غواص و جانباز دوران دفاع مقدس گفت: وقتی در این مسیر قرار گرفتیم با کسانی آشنا شدیم که با ما تفاوت داشتند، در اولین سفرمان به جبهه پنج نفر و از همین مسجد بودیم.
نوریزاده در ادامه به ذکر خاطراتی از اعزام به جبهه پرداخت و گفت: اوایل سال ۶۰ به همراه شهید غلام آبسینه و پنج نفر از بچههای این مسجد به جبهه اعزام شدیم و از همان زمان باهم رفیق و دوست بودیم.
وی ادامه داد: اواخر سال ۶۱ ازدواج کردم بقیه فکر میکردند چون ازدواج کردهام، رفت و آمدم به مناطق جنگی قطع میشود اما خدا توفیق داد که همسرم من را به جبهه رفتن تشویق میکرد و هیچ وقت در این مدت و تا سال ۶۷ که جبهه بودم به من نگفت برگرد.
این پاسدار بازنشسته سپاه امام سجاد (ع) هرمزگان با بیان اینکه در عملیات کربلای پنج غواص و خط شکن بودم، تصریح کرد: با اینکه سال ۶۵ من و همسرم سه فرزند داشتیم در گرما و سرمای آن زمان و کمبود امکانات اما هیچ وقت از من گله و شکایتی نکرد درصورتی که ما در محلهای ساکن بودیم که وقتی برق قطع میشد، تحمل گرما بسیار طاقت فرسا میشد.
نوریزاده خطاب به نوجوانان و جوانان گفت: جنگ چیزی بود که اگر شماها هم همسن و سال ما بودید حتما برای دفاع میرفتید، کسی که مسیری را انتخاب میکند چه راه درست و چه راه غلط آن راه را تا انتها میرود، ما به عشق امام خمینی (ره) در فعالیتهای انقلابی شرکت کردیم و تا آخر پای این انقلاب ایستادیم و امروز نیز حاضریم جان خود را برای این انقلاب فدا کنیم.
گفتنی است، مسجد حضرت ابوالفضل(ع) محله شیرسوم بندرعباس(پل خواجو) یکی از پایگاههای مهم نوجوانان و جوانان دوران انقلاب و دفاع مقدس محسوب میشود.
انتهای پیام/
نظرات