Skip to content

توسعه از مسیر انتخابات رقابتی می گذرد

قهر نخبگان و افراد با تجربه با برخی انتخابات، مثل انتخابات شوراها، اگرچه برای رقبای سیاسی و افراد کم تجربه که با حضور افراد باتجربه فرصت پیروزی از انتخابات را نخواهند داشت خبر خوبی است ، اما این شرایط نشان می‌دهد که با این روند شوراها و مدیریت شهری در آینده با چالش‌های اساسی روبرو خواهند شد.

به گزارش هرمزگان من، یکی از اصول پیشرفت و توسعه این است که افراد به جای انتقاد صرف از وضع موجود( که معمولاً این انتقادات دارای اهداف سیاسی است ) و به جای اتکا محض به شعار گرایی، به دنبال حل ریشه ای برخی مسائل باشند. چنین تلاش و ایده ای قطعاً در عرصه سیاسی هزینه‌بر خواهد بود ، ولی در نهایت به نفع مردم است. مدیریت شهری نیز از این قاعده مستثنی نیست.

اگر افرادی که دارای هیچ تجربه مدیریتی نبوده‌اند و یا در دیگر مدیریت ها موفق نبوده‌اند، کرسی‌های شوراها را پر کنند، با شعار گرایی و انتقاد از گذشته تنها برای مدتی می توانند افکار عمومی را به خود مشغول کنند و در نهایت مدیریت شهری و مردم از این وضع دچار ضرر و زیان خواهند شد.

در این شرایط، شاهد ظهور برخی کاندیدها هستیم که تمام امیدشان به لابی سیاسی برخی نمایندگان است تا با کمک آنها وارد شورا شوند و با کمک این نمایندگان تغییرات اساسی در مدیریت شهری ایجاد کنند. نمایندگانی که بعضاً در امر نظارت بر انتخابات شوراها نیز دخیل هستند.

لابی سیاسی برای رسیدن به قدرت امری مرسوم در عرصه سیاست است، اما اگر افراد و کاندیدا هیچ برنامه و تجربه ای نداشته باشند و همه پشتوانه آنها همان لابی سیاسی باشد، چنین افرادی بعد از رسیدن به شورا ، شورایی ضعیف و وابسته تشکیل خواهند داد.

آنچه که در این عرصه دیده می شود فقدان برنامه جامع و مشخص، فقدان شجاعت برای ارائه راهکار در راستای حل اساسی مشکلات و فقدان ارتباط سازنده و قابل اعتماد با کارشناسان هر حوزه برای حل مشکلات شهری است.

این روند نشان می‌دهد که ممکن است برخی افراد در سایه فشار سیاسی بتوانند با جابجایی قدرت به شورا راه یابند، ولی این جابه‌جایی به نفع مردم و شورا نخواهد بود، بلکه در جهت تامین اهداف سیاسی افرادی است که مدیریت شهری را حق و نوبت خود می‌دانند.

امروزه در تمام دنیا گفت و گوی سیاسی راه حل رسیدن به نقطه شروع مشکلات است، اما به دلیل فقدان فرهنگ گفتگو و تعادل سیاسی در استانی مثل هرمزگان، حذف رقیب مهم‌ترین روش جابجایی قدرت به حساب می‌آید که تبعات و خسارت آن متوجه مردم خواهد بود.در این شرایط مسئولیت همه دستگاهها ، خصوصاً دستگاه‌های اجرایی این است که با فراهم کردن زمینه یک انتخابات رقابتی، اجازه حذف تنوع فکری و تجربه را از مدیریت شهری ندهند و این تفکر که ناامیدی مردم و کاهش مشارکت در انتخابات تنها راه جابجایی قدرت است را مهار کنند.

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top
Search