فعالان اقتصادی ایده های خود را با اتاق بازرگانی و استانداری هرمزگان مطرح کنند
مشاور اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری گفت: فعالان اقتصادی ایده های خود را در هربخش با اتاق بازرگانی و استانداری هرمزگان مطرح و پیگیری کنند.
به گزارش هرمزگان من، مشاور اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در جمع فعالان اقتصادی که در اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی هرمزگان در بندرعباس برگزار شد؛ اظهار کرد : بایستی فعالان اقتصادی خیز بردارند و اقتصاد کشور را در دست بگیرند و اقتصاد نباید دست دولت باشد.
علی آقامحمدی تاکید کرد: البته دولت بایستی از فعالان اقتصادی حمایت هدفمند داشته باشد تا ارتقا وآزادی بخش خصوصی را به همراه داشته باشد.
علی محمدی بر توجه به منافع فعالان اقتصادی و مصرف کنندگان توامان تاکید کرد وگفت: ناامنی در اقتصاد پذیرفتنی نیست و بایستی ثبات اقتصادی وجود داشته باشد و نابسامانی هایی در گذشته داشتیم، ولی باید به افق آینده نگاه کنیم که به لحاظ سیاسی وضع مان با گذشته تغییر می کند وبا کشورهای همسایه و حوزه خلیج فارس و… روابط مان بهبود یافته است.
رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری گفت: بسیاری از مشکلات مطرح شده از سوی فعالان اقتصادی استان هرمزگان مشکلات پایهای و اساسی نیست، بلکه اقتصاد این استان به گرفتاریهای خرچنگی مبتلا است. آقامحمدی از مشکلات موجود و بیان شده از سوی فعالان اقتصادی این استان به عنوان مشکلات و گرفتاری های خرچنگی یاد کرد و بیان داشت: برای رفع این مشکلات باید از مدل سایر استان ها بهره برد و نقش اتاق بازرگانی را نقشی داوری قلمداد کرد که در این راه به رفع مشکلات یکدیگر کمک کنند.
وی با بیان این که فعالان اقتصادی باید نگاه تعاملی و منطقی و پایدار به یکدیگر داشته باشند تا بتوانند جای خود را در معادلات اقتصادی باز کنند، خاطرنشان کرد: باید افق خودمان را گسترده تر ببینیم و بدانید که اوضاع با غرب تغییر خواهد کرد، همان طور که با کشورهای عربی همسایه تغییر کرد.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: نگاه تان را توسعه دهید و بدانید که موضوعات و مسائل کلان اقتصادی نیاز به همدلی و انسجام دارد و هدف گذاری خودتان را دنبال کنید تا بتوانید به سطح بالاتری از توسعه و پیشرفت دست پیدا کنید.آقا محمدی از فعالان اقتصادی هرمزگان خواست تا زنجیره تشکیل داده و مسیر پیشرفت اقتصادی را از طریق زنجیره سازی دنبال کنید و نهادهای مالی مستقلی نیز میتواند با مشارکت فعالان اقتصادی شکل بگیرد که دانش بنیانها از جمله این ظرفیتها هستند.
وی با اشاره به شیوههای جدید تأمین مالی، از واحدهای تولیدی استان خواست تا با همگرایی با هم و تشکیل زنجیره های تولید از اعتبار خود برای تأمین مالی استفاده کرده و کار را پیش ببرند.
وی با اشاره به ظرفیتهای بینظیر گردشگری در هرمزگان، از فعالان اقتصادی خواست تا روی این مسأله کار کنند و در زمینه آب درمانی در استان نیز کار شود و به نیازهای نسل جوان نیز در این زمینه توجه شود.
آقا محمدی در بخش دیگری از اظهارات خود از فعالان اقتصادی خواست تا ایده های خود را در هربخش با اتاق بازرگانی و استانداری هرمزگان مطرح و پیگیری کنند.
وی در مورد تفاوت نرخ تمام شده برخی از کالاهای تولید داخلی با کشورهای رقیب، از تولیدکنندگان خواست تا در این زمینه به طور دقیق دلایل را مطرح و تنها به طرح این تفاوت بسنده نکنند تا بتوانیم زنجیره این مشکلات را بسنجیم.
آقا محمدی از تجار و بازرگانان استان و نیز تولیدکنندگان همچنین خواست تا اصناف و شبکه توزیع را نیز جدی بگیرند و در این زمینه تولید قدیمی را مورد بازنگری قرار داده و با تغییر تدریجی ساختارها، سبب گشایش در امر تولید و عرضه شوند و در این زمینه تجربه موفقی از سوی چینی ها وجود دارد و آن شبکه ساختن فرآیند تولید و ایجاد تغییرات بنیادین این فرآیندها است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در نظام تولید باید متمرکز بر نوع تقاضا بود و صرفا به عرضه نپرداخت.
به گفته وی، صنعت کنونی تولید خودرو در چین بر پایه تقاضا شکل گرفته و دلیل رشد و موفقیت آنها نیز بر همین اساس است و ما نیز باید در موضوع طراحی خودرو و تولید خودرو در کشورمان به این مسأله توجه کنیم.
آقامحمدی از ایجاد دروازه مشترک تولید نیز سخن به میان آورد و بیان کرد: رشد تولید در گروی ارتقای کیفیت و ارتقای کیفیت در گروی ارتقای دانش تولید است و باید دانش خودمان را در زمینههای مختلف به اشتراک بگذاریم و اجناس تولیدی را در سطح بالایی از استاندارد صادر کنیم تا در بستر تجارت موفق شویم، چرا که اکنون در تمامی کشورهای جهان، استانداردها دقیق و منظم شده است.
آقا محمدی به ایجاد دروازه مشترک تولید نیز اشاره و گفت: رشد تولید در گروی ارتقای کیفیت و ارتقای کیفیت در گروی ارتقای دانش تولید است و باید دانش خودمان را در زمینه های مختلف به اشتراک بگذاریم و اجناس تولیدی را در سطح بالایی از استاندارد صادر کنیم تا در بستر تجارت موفق شویم چرا که اکنون در تمامی کشورهای جهان، استانداردها دقیق و منظم شده است.
انتهای پیام/
نظرات