Skip to content

امر به معروف و نهی از منکر،جامع ترین برنامه برای اصلاح جامعه است

معان مطالبه گری ستاد امربه معروف و نهی از منکر بستک گفت: اگر بخواهیم از اهمیت امر به معروف و نهی از منکر و پرهیز از سطحی نگری نسبت به این مهم سخن بگوییم، از زوایای مختلف و گوناگونی میتوان دلایل محکم و متقنی را اشاره نمود، چه از منظر آیات و روایات اسلامی که بیانگر اهمیت ویژه فریضتین است.

به گزارش خبرنگار هرمزگان من،سید حسین آل عبایی صبح امروز پیرامون اهمیت امربه معروف و نهی از منکر، اظهار کرد: اگر بخواهیم از اهمیت امر به معروف و نهی از منکر و پرهیز از سطحی نگری نسبت به این مهم سخن بگوییم، از زوایای مختلف و گوناگونی میتوان دلایل محکم و متقنی را اشاره کرد، از منظر آیات و روایات اسلامی که بیانگر اهمیت ویژه فریضتین است.

وی افزود: اگر بخواهیم امربه معروف و نهی از منکر از زاویه معقولات فکری و منطقی اهمیت آن را بررسی نماییم که دانشمندان مختلف اسلامی و غربی به اشکال گوناگون به اهمیت و ضرورت وجود آن، به اشکال مختلف پرداخته اند.

آل عبایی ادامه داد: چه از منظر بررسی تاریخی، در تاریخ ایران کهن یا در آثار ادبی و اشعار شاعران بزرگ ایرانی و وجود نهاد‌های ویژه امثال حسبه در صدر اسلام و… همه، گویای اهمیت ویژه امر به معروف و نهی از منکر هستند، که به هیچ وجه مجالی برای نگاه سطحی نسبت به این فریضتین را نمی دهند.

معان مطالبه گری ستاد امربه معروف و نهی از منکر بستک اضافه کرد: خداوند متعال در آیات مختلفی از جمله در آیه زیر در مورد امر به معروف و نهی از منکر فرموده اند:کنتم خیر امه اخرجت للناس تامرون بالمعروف و تنهون عن المنکر و تؤمنون بالله (شما بهترین امتی بودید که به سود انسان‌ها آفریده شده اند، چه اینکه امر به معروف و نهی از منکر می‌کنید و به خدا ایمان دارید).

 آل عبایی عنوان کرد: اگر بخواهیم به یک روایت در مورد امر به معروف و نهی از منکر اشاره کنیم، رسول گرامی اسلام حضرت محمد (ص) فرموده اند: «کسی که امر به معروف و نهی از منکر کند، جانشین خدا، پیامبر خدا (ص) و کتاب خدا در روی زمین است.»

معاون مطالبه‌گری و امور دستگاه‌های حاکمیتی ستاد امربه معروف و نهی از منکر بستک گفت: اگر ذره‌ای در مورد آیه و روایت فوق دقت نماییم یا حتی نگاهی بیاندازیم، همین کافیست برای پی بردن به اهمیت ویژه امر به معروف و نهی از منکر و جایگاه آمر به معروف و ناهی از منکر و پرهیز از نگاه سطحی و سرسری رد شدن از این فریضه مهم می‌باشد.

 آل عبایی بیان کرد: هر چند معانی مشابه امر به معروف و نهی از منکر در تورات و انجیل فعلی که دچار تغییر و تحریف گشته است نیز وجود دارد، اما در قرآن کریم میخوانیم که نه تنها امر به معروف و نهی از منکر در امت‌های گذشته وجود داشته است بلکه آن‌ها با وجود داشتن معاصی و فساد و تجاوز در جامعه با ترک نمودن فریضتین دچار عذاب الهی و نفرین پیامبرانشان نیز شده اند.

معاون مطالبه‌گری ستاد امربه معروف و نهی از منکر بستک ادامه داد: همچنین در جوامع غربی دانشمندان مختلفی برای پر کردن خلاء‌های ناشی از نبودن امر به معروف و نهی از منکر در جوامع خود و بی تفاوتی مردم نسبت به ناهنجاری‌ها و آثار سو ناشی از آن، نظریاتی همچون نظریه نظارت یا کنترل اجتماعی یا نظریه پنجره شکسته و … را ارائه نموده اند.

سید حسین آل عبایی خاطرنشان کرد: همه مختصر مطالب بیان شده نشان از اهمیت ویژه امر به معروف و نهی از منکر و مطالبه گری و آثار سوء ترک آن است، که به هیچ اهل فکر و وجدان بیداری، اجازه سبک انگاشتن و نگاهی سطحی داشتن به این فریضه مهم را نمی‌دهد.

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top
Search