طلسمشکنی دولت سیزدهم در هرمزگان!!
مردم استان هرمزگان در تمام صحنه های انقلاب، از روزگاران پیشین و روزهای پرالتهاب انقلاب۵۷ گرفته تا سالهای حماسه جنگ تحمیلی و دفاع از حریم ولایت نقش پررنگ داشتهاند.
هرمزگان من- محمد خداکریمی؛ به گواه تاریخ و آمارهای ارائه شده، استان هرمزگان از معدود استان هایی است که دارای هزار و ۵۰۰ شهید دوران قبل و حین پیروزی انقلاب اسلامی، شهدای ترور، هشت سال دفاع مقدس، شهدای مکه، عتبات عالیات، مدافع حرم حضرت زینب(س)، پهنه نیلگون خلیجفارس، هواپیمای مسافری ایرباس و مدافع وطن (مبارزه با قاچاق کالا و مواد مخدر) است.
استانی که علیرغم نقش مهم و کلیدی در مبارزه با استکبار در جزایر خلیج فارس و دفاع مقدس، پایگاهی برای مرور خاطرات حماسه آفرینی این مردم صبور و وفادار به نظام و انقلاب ندارد.
مردادماه امسال، «رضا رکن الدینی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس هرمزگان نیز با اشاره به وجود موزه دفاع مقدس در ۲۸ استان کشور، گفته: «هرمزگان جزو سه استانی که از وجود این مرکز فرهنگی بی بهره است که چهار هزار و ۶۰۰ متر زمین برای اجرای این پروژه در ساحل شرقی بندرعباس اختصاص یافته است و امیدواریم که اعتبار ساخت آن در سفر پیش روی رئیس جمهور تامین شود».
پیش تر نیز «مهدی دوستی» نماینده دولت سیزدهم در هرمزگان در این باره گفته بود: «مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس در هرمزگان باید راه اندازی شود».
پیشینیهی ساخت موزهی دفاع مقدس به حدود۱۵ سال پیش بر می گردد که در آن سال اجرای این طرح در بندرعباس کلنگزنی شد ولی به سرانجام نرسید.
ساخت یادمان و موزهی دفاع مقدس در بندرعباس مطالبه مردم هرمزگان است. با توجه به نقش مردم استان هرمزگان در پشتیبانی از جبههها در دوران ۸ سال دفاع مقدس و حضور فعال رزمندگان این استان در عملیاتهای مختلف از جمله فتح خرمشهر، کربلای ۴ و ۵ در قالب لشکرثارالله همچنین حضور مداوم و همیشگی در دریا و حراست از خلیج همیشه فارس و تنگهی هرمز و نبرد مستقیم با متجاوزان و دشمنان خارجی، ضرورت راهاندازی یادمان و مرکز فرهنگی و موزهی دفاع مقدس در استان بیش از پیش احساس میشود.
مردم و جوانان استان هرمزگان در جنگ تحمیلی به خوبی واژههای ایثار، مقاومت وشهادت و… را معنا کردند. نکتهی مهم اینکه؛ سالها پس از پایان جنگ، فرماندهان ارشد نظامی کشور، در خاطرات خود از دلاورمردان هرمزگانی در عملیاتهای آبی، خاکی به عنوان رزمندگان خط شکن به نیکی یاد می کنند.
یادمان و مرکز فرهنگی و موزهی دفاع مقدس میتواند مکانی باشد برای زنده نگهداشتن رشادتهای کسانی که برای دفاع از این سرزمین، خانه و کاشانه خود را بر سنگرهای خاکی ترجیح دادند.
احداث یک مرکز فرهنگی و موزهی دفاع مقدس در هرمزگان، کمترین انتظار مردم از مسئولان است. مکانی که میتواند حماسهی هرمزگانیها در دوران دفاع مقدس را به تصویر بکشد.
مرکز فرهنگی دفاع مقدس میتواند به پرسشهای مختلف نسل جوان و مردم هرمزگان در خصوص جنگ پاسخ دهد. فراموش نکنیم که این مکان میتواند بازگوکننده رشادت مردم هرمزگان در حفظ و حراست از خلیج همیشه فارس نیز باشد.
هرچند فداکاریها و ازخودگذشتگیهای هرمزگانیها در حافظهی بسیاری از مردم ثبت و ضبط شده و در تاریخ جهان نیز ماندگار شده اما میطلبد که با احداث مرکز فرهنگی دفاعمقدس این موضوعات از راههای مختلف و با استفاده از فنآوریهای جدیدی که در ساخت پارک موزههای جنگی دیگر کشورها بهکار گرفته شده در معرض دید عموم بهخصوص نسل جوان و آیندگان قرار داد.
به خاطر بیاوریم سال ۱۳۸۶طرح یادمان شهدای ایرباس توسط بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کشور به مسابقه بینالمللی گذاشته شد. یک سال بعد زمینی به وسعت ۶ هزار متر در پشت استانداری فعلی نیز برای اجرای طرح جانمایی شد.
یک سال بعد یعنی در سال ۱۳۸۸ زمینی به وسعت ۶۰۰/۱۳ مترمربع در انتهای پارک ولایت و روبروی پایانه مسافربری بندرعباس با کاربری فرهنگی تحت عنوان پارک موزه دفاع مقدس به نام بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس سند زده شد.
موزهای که در سال ۸۹ توسط استاندار وقت کلنگ زنی شد و پس از تصویب در مجلس، بودجه ملی به رقم ۴ میلیارد تومان به آن تعلق گرفت بودجهای که بنا بود از سال ۹۰ تا ۹۴ با واریز یک میلیارد به ازای هرسال محقق و مابقی آن توسط استان تأمین گردد که متاسفانه به دلایل مختلف از جمله قرار گرفتن در طرح حریم ۶۰ متری دریا تا امروز محقق نشده است.
در دولت قبل مسئولان کشوری و استانی تصمیم گرفتند برای حل مشکل این مرکز با اختصاص زمینی در نقطهای دیگر و مناسبتر از مکان اولیه در شهر بندرعباس احداث این پروژه از سر گرفته شود.
اما علیرغم وعدههای زیاد در سالهای گذشته تا به امروز اتفاق خاصی رخ نداده است اما اکنون نماینده«رئیسی» رئیس جمهور در استان هرمزگان، مرکز فرهنگی و موزهی دفاع مقدس در این استان را لازم و ضروری میداند.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس هرمزگان نیز با امیدواری از آغاز و ساخت این مرکز فرهنگی سخن می گوید.
به هر حال مردم استان هرمزگان امیدوارند با توجه به نقش بسیار مهم آنها در جنگ تحمیلی و دفاع مقدس، روزی صاحب مرکز فرهنگی و باغ موزه دفاع مقدس شوند. آیا دولت سیزدهم در ساخت مرکز فرهنگی دفاع مقدس در هرمزگان طلسم شکنی خواهدکرد؟! بی گمان آینده بیشتر در این باره سخن خواهد گفت.
انتهای پیام/
نظرات