نمایندگان مجلس به فکر بازآفرینی بافت فرسوده باشند
یک کارشناس شهرسازی و مدرس دانشگاه گفت: بافت فرسوده یک تهدید است، چون به شکلی است که تاب آوری بافت های فرسوده با ساختار ضعیفی که دارند باعث می شوند در بحران های مختلف چالش ها و مشکلاتی را برای مردم و آن اجتماعی که زندگی می کنند به وجود بیاورند.
آریا گندم کار در گفت و گو با خبرنگار هرمزگان من، اظهار کرد: اگر در بافت فرسوده آتش سوزی شود عدم نفوذپذیری که در بافت های فرسوده است امکان ارائه خدمات برای خاموشی وجود ندارد.اگرخودرو اورژانس وارد محله شود نمی تواند خدمات ارائه دهد.
وی عنوان کرد: در بافت های ناکارمد شهری اکثر اماکن درمانی و فضاهای فرهنگی و ورزشی که از نیازهای ضروری جامعه است بشدت کمبود دارد.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: وسعت بافت فرسوده بندرعباس با توجه به اینکه نزدیک به ۳ هزار هکتار می باشد حجم قابل توجهی است.
گندم کار با بیان اینکه، در برنامه های آمایش سرزمین جنوب کشور روز به روز در حال افزایش جمعیت هستیم،اظهار کرد: قرار است ۲۷شهر جدید احداث شود که از این ۲۷ ، ۱۳شهر در هرمزگان است. شهرهای جدید برای جمعیت پذیری و با توجه به مهاجرت و افزایش جمعیت ایجاد می شوند.
وی با بیان اینکه باید به سمت توسعه درون زا برنامه ریزی کنیم،اضافه کرد: چون توسعه برون زا هم برای ما خیلی هزینه دارد و هم مشکلاتی برای خود دارد هزینه نگهداری شهر بالا می رود.شهر یک موجود زنده است شهر مانند موجود زنده زندگی می کند و اگر بیمار می شود و مشکلی دارد باید آن را درمان کنیم بافت فرسوده، یک مشکل است برای شهر مانند غده و بیماری است که باید دنبال راهکار حلش باشیم نمی توانیم آن را نادیده بگیریم.
مشاور شهرسازی شورای اسلامی شهر بندرعباس افزود: بافت فرسوده تاب آوری پایینی دارد تاب آوری شهری آن میزان تحملی که می تواند یک شهر نسبت به وقایع داشته باشد بعنوان مثال زمان زلزله این شهر تا چه تایمی زیرساخت های مخابرات آب و براق و ترافیک جواب می دهد؟
در بافت های فرسوده بخاطر نبود خیلی از استانداردهایی که در حوزه های مختلف و ابنیه ها وجود دارد این مشکلات دوچندان بروز می کند.مشکلاتی همچون بهداشت و خدمات مختلف برای مردم ساکن بافت فرسوده اتفاق می افتد. شهر بم بعد از زلزله به سرعت به سمت نوسازی رفتند اما به خاطر عدم برنامه هوشمندانه برای نوسازی از سرزندگی و پویایی فاصله گرفت.
گندم کار تاکید کرد: باید افق کوتاه مدت برای بافت فرسوده نداشته باشیم. به بافت فرسوده به طور کوتاه مدت نگاه نکنیم افق بلند مدتی داشته باشیم چون سرمایه بسیار مهمی است که خیلی از شهرها ندارند،معضل است اما از طرفی فرصت هم هست.
وی ادامه داد: در این بافت ها می توانیم بروز ترین برنامه ریزی شهری را بچینیم. بروز ترین امکانات را بیاوریم. می توانیم بهترین زیرساخت حمل و نقلی شهرهای هوشمند و شاخص هایش را پیاده کنیم.
مدرس دانشگاه گفت: افق بلند مدت درنظر بگیریم که یک سری از معضلاتی که در شهر بندرعباس بوده را حل کنیم.توانمندسازی را می توانیم ایجاد کنیم، رویکردهای توانمندسازی را برای اقشار کم درآمد مردم که به شدت به اقتصاد محتاج اند برنامه ریزی کنیم.
گندم کار افزود: از لحاظ موقعیت بافت فرسوده خیلی بیشتر از اراضی که در الحاق به محدوده شهری اضافه شده دارای ارزش است. بافت فرسوده هم تهدید و هم فرصت است.باید از این فرصت به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه نمایندگان مجلس می توانند به نوسازی بافت فرسوده کمک کنند، اظهار کرد: یکی از مشکلات ما عدم تدوین برنامه ریزی بازآفرینی شهری با مشارکت شهرداری است.
گندم کار خواستار فعال کردن ستاد بازافرینی شهری برای استان و بندرعباس شد.
وی نبود روحیه مطالبه گری در مردم استان را یکی از مشکلات برشمرد و گفت: مردم در این زمینه باید مطالبه گری کنند.این آگاهی باید در مردم نیز شکل بگیرد. که نسبت به احیای بافت فرسوده مطالبه گرباشند.
گندم کار تصریح کرد: تدوین سند بازآفرینی شهری را باید به صورت محله محور دنبال کنیم. بعنوان مثال ما رویکردی که در محله سورو داریم بافت تاریخی محور دارد، هویت دارد.محله های سورو، پشت شهر، خواجه عطا هم همین طور است. سورو می تواند مثل کنگ جلفای اصفهان توانمندسازی و بازافرینی شود با رویکرد بهسازی و بازسازی به سمت توانمندسازی برود، بافت بااستعدادی دارد.
وی خاطرنشان کرد: بازسازی، نوسازی و بهسازی رویکرد ما در بازآفرینی شهری است. اداره کل میراث فرهنگی و شهرداری باید مشارکت کنند. کافه ها و اقامت های بوم گردی برای مخاطب جذابیت ایجاد کند.برای سورو می توان این کارها را انجام داد.
وی تاکید کرد: برای بافت ها دیگر هم میتوان با رویکرد نوسازی به سمت توانمندسازی و تقویت آن حرکت کنیم.سرانه های تجاری و خدماتی می تواند احیا شود رونق کسب وکار دهد و کارگاه های خانگی ایجاد کنیم.
گندم کار با انتقاد عملکرد نمایندگان گفت: نمایندگان، وکیل مردم هستند. در مجلسی که قانون گذار است رویکردهای حمایتی که در خصوص بازافرینی شهری می توانند پیگیری کنند و قانون کنند ارتباطاتی که در سطح کلان دارند می توانند کمک بسیار بزرگی کنند.
وی عنوان کرد: نمایندگان ما باید دغدغه شان بازآفرینی شهری باشد دغدغه شان بافت فرسوده باشد. رویکرد نمایندگان باید در تدوین برنامه ای برای بازآفرینی شهری و مطالبه گری برای احیا و بازآفرینی بافت فرسوده باشد.
این مدرس دانشگاه و کارشناس شهرسازی خاطرنشان کرد: متاسفانه در برنامه هایی که کاندیدها ارائه می دهند نکته ای و یا اثری از بافت فرسوده دیده نمی شود که خود جای تامل دارد.
انتهای پیام/
نظرات