Skip to content

درخواست اهالی شهدادی از مسئولان؛کارخانه فرآوری معدن تنگ زاغ، زندگی ما را نابود می کند

استان هرمزگان در بخش کشاورزی حرف های زیادی برای گفتن دارد. محصولات کشاورزی این استان در کشور زبانزد خاص و عام است.

شهرستان حاجی آباد یکی از مناطق مستعد کشاورزی کشور به شمار می رود. یکی از مناطق حاصلخیز این شهرستان، روستای شهدادی است. یکی‌ از بزرگ ترین روستاهای گلخانه ای در جنوب کشور، روستای شهدادی است.

کشت عمده این روستا گوجه فرنگی است که با صادرات این محصول به کشورهای همسایه، ارزآوری بسیار خوبی برای کشورمان به همراه داشته است.

متاسفانه مدتی است که ساکنان و کشاورزان این روستا با یک مشکل بزرگ مواجه شده اند و آن هم احداث کارخانه فرآوری معدن تنگ زاغ است.

با توجه به اینکه روبرو این کارخانه فضای مناسب برای فعالیت های معدنی این کارخانه وجود دارد اما متاسفانه احداث این کارخانه هم جوار روستای شهدادی، موجب وارد آمدن خسارت عدیده ای به کشاورزان، مزرعه داران، گلخانه داران شده است.

به طوری که گرد، خاک سرخ در تمام محصولات کشاورزی، آب آشامیدنی و منازل کشاورزان نفوذ کرده اما این تمام ماجرا نیست.

متاسفانه زمین های زیادی برای الحاق به این کارخانه درنظر گرفته شده است که این آلودگی را به روستا نزدیک و نزدیک تر می کند.

علی محمدی نماینده گلخانه داران روستای شهدادی در گفت وگو با خبرنگار ما می گوید: از بدو فعالیت این کارخانه همه گلخانه داران و مزرعه داران و روستاییان اعتراض خود را نسبت به این موضوع به مسئولان اعلام کردند که با توسعه این معدن ساکنان این روستا دچار مشکل می شوند.

این معدن نه تنها به کشاورزی منطقه آسیب وارد می کند بلکه از لحاظ زیست محیطی باعث عوارضی در بین مردم می شود که در دراز مدت تاثیرات آن را نشان خواهد داد.
اکنون مردم با این عوارض دست و پنجه نرم می کنند.

او ادامه می دهد: اینجا نزدیک به ۲۰۰ هکتار گلخانه احداث شده و بیش از دو هزار نفر امرار معاش می کنند. با توسعه این معدن بساط گلخانه داران باید جمع شود و در نتیجه بیکاری ۲۰۰۰ نفر به طور مستقیم همه چیز را تحت تاثیر قرار می دهد.

او تاکید می کند: از طریق فرمانداری و استانداری پیگیری های شده اما نتیجه خوبی نگرفتند.

علی محمدی با اشاره به اخذ مجوز این شرکت برای توسعه می گوید: مجوز حفر چند چاه گرفته شده که با توجه به خشکسالی و آبی که این معدن قرار است استفاده کند واقعا مردم با مشکل مواجه می شوند. بیماری و مشکلات زیست محیطی مردم منطقه را تهدید می کند. تا کی باید ما تاوان دهیم؟

برخورداری یکی دیگر از گلخانه دار روستای شهدادی چنین می گوید: با توجه به اینکه امسال سال جهش تولید با مشارکت مردم نام گذاری شده و محصولات گلخانه های منطقه بیشتر به کشورهای روسیه،حاشیه حوزه خلیج فارس و ازبکستان صادر می شود و ارزآوری خوبی برای کشور دارد، به طوری که گوجه شهدادی در روسیه و امارات مشتری خاص خود را دارد.

او بیان می کند: معدن با روستا و زمین های کشاورزی فاصله دارد اما کارخانه فرآوری تنگ زاغ نزدیک گلخانه ها و روستای ما فعالیت خود را شروع کرده است و با همه اعتراضاتی که اهالی روستا دارند در فاز بعدی هم متاسفانه ۳۷ هکتار واگذار شده درجوارخانه های اهالی قرار دارد. متاسفانه صدای ما هم به مسوولین نمی رسد اگر پیگیری نشود دیگر نمی دانیم با این وضعیت چه کار کنیم بالغ بر حدود ۳۰۰/ ۴۰۰ هکتار گلخانه، ۱۰ هزار راس دامداری کشاورزی زراعی باغی الان داریم اینجا نابود می شویم گلخانه های ما همه نابود شدند مردم همه دام های خود را می فروشند و به سمت شهر کوچ می کنند.

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top
Search