دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شرق استان(میناب) مجوز فعالیت گرفت
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اظهار کرد: خدمات آموزش پزشکی، بهداشت و درمان در استان با تاسیس دو دانشکده جدید گسترش مییابد.
دکتر غلامعلی جاودان، در سخنرانی نماز جمعه این هفته میناب، ضمن تشریح دستاوردهای نظام سلامت در چهل سال گذشته، خبر از تاسیس دو دانشکده جدید علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی در شرق و غرب استان داد.
دکتر جاودان با اشاره به برکات انقلاب اسلامی در حوزه سلامت، گفت: تاسیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در سال ۱۳۶۵ نقطه عطفی در توسعه خدمات پزشکی در این استان بود. این دانشگاه در حال حاضر با ۹ دانشکده و ارائه ۵۶ رشته آموزشی در مقاطع مختلف، به تربیت دانشجویان در حوزههای مختلف پزشکی میپردازد.
وی افزود: در حال حاضر ۳۶۰۰ دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در حال تحصیل هستند و در سال گذشته ۱۰۰ دانشجو خارجی نیز به جمع دانشجویان این دانشگاه اضافه شدهاند.
راهاندازی دو دانشکده جدید برای ارائه خدمات در شرق و غرب استان
بالاترین مقام بهداشت و درمان استان هرمزگان اظهارداشت: در سال گذشته با همکاری مسئولین استانی، استاندار ،امام جمعه و نمایندگان مجلس موفق شدیم که دو دانشکده علوم پزشکی در شرق و غرب استان راهاندازی کنیم، که با موافقت وزارت بهداشت هم اکنون خدمات آموزشی، بهداشتی و درمانی در شرق استان توسط دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شرق استان هرمزگان ارائه میشود.
ارائه خدمات بهداشتی در ۹۵۳ واحد در سراسر استان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در ادامه به تشریح خدمات بهداشتی ارائه شده در استان پرداخت. وی گفت: در حال حاضر ۹۵۳ واحد بهداشتی در روستاها و شهرهای استان فعال هستند که طیف وسیعی از خدمات از جمله غربالگری فشار خون و دیابت، واکسیناسیون، مراقبت از نوزادان و مادران باردار را ارائه میدهند.
دکتر جاودان همچنین از “انعقاد تفاهمنامه برای راهاندازی ۲۰۰ واحد بهداشتی جدید در دولت جدید” خبر داد و گفت: “تاکنون ۷۰ واحد از این تعداد به بهرهبرداری رسیده و مابقی نیز در سال جاری افتتاح خواهند شد.
کنترل بیماریها و پیشگیری از آنها با مراجعه به مراکز بهداشت
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با تاکید بر اهمیت بهداشت در سلامت خانواده، گفت: “کارشناسان بهداشت در مراکز بهداشت، بیماریهایی مانند فشار خون و دیابت را شناسایی و کنترل میکنند.
دکتر جاودان از مردم خواست که “برای پیشگیری و کنترل بیماریهایی مانند فشار خون، دیابت و سرطان، به طور مرتب به مراکز بهداشت مراجعه کرده و چکآپ دورهای انجام دهند.”
توجه به جوانی جمعیت؛ اقدامی ضروری برای آینده کشور
دکتر جاودان “جوانی جمعیت” را یکی از دغدغههای مهم دولت دانست و گفت: “اقدامات ارزندهای در این زمینه در حال اجراست.” وی با اشاره به اینکه “جامعهای بدون نیروی جوان و کارآمد محکوم به شکست است،” گفت: “دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان به زنان باردار ۱۰۰ نوع خدمت از جمله کنترل فشار خون و دیابت بارداری ارائه میدهد.”
راهاندازی کلینیکهای ناباروری برای زوجهای جوان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان “راهاندازی کلینیکهای ناباروری” را از دیگر اقدامات این دانشگاه در راستای جوانی جمعیت برشمرد. وی گفت: “در حال حاضر مراکز خدمات ناباروری سطح ۲ در شهرستانهای بندر لنگه و میناب و مرکز خدمات ناباروری سطح ۳ در مرکز استان فعال هستند.” دکتر جاودان همچنین از “شناسایی و درمان ۱۹ هزار زوج نابارور در استان هرمزگان” خبر داد.
توسعه زیرساختهای درمانی در استان
دکتر جاودان در ادامه به تشریح اقدامات انجام شده در حوزه درمان در استان پرداخت.
وی از “ساخت یک بیمارستان ۱۶۰ تختخوابی در میناب” خبر داد و گفت: امید است با حمایتهای استاندار محترم، این بیمارستان تا پایان سال به بهرهبرداری برسد.
وی همچنین از راهاندازی هزار تخت بیمارستانی دیگر در استان خبر داد و گفت: با بهرهبرداری از این تختها، نیاز مردم استان به دریافت خدمات بهداشتی و درمانی به طور کامل برآورده خواهد شد و دیگر نیازی به مراجعه به استانهای همجوار برای دریافت این خدمات نخواهد بود.
ارائه خدمات به بیش از یک میلیون نفر در سال گذشته
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از ارائه خدمات به بیش از یک میلیون و ۲۲۰ هزار نفر در بیمارستانهای استان در سال گذشته خبر داد و گفت که در این مدت، بیش از ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار بیمار به صورت سرپایی ویزیت شده و حدود ۱۰۰ هزار زایمان نیز در بیمارستانهای استان انجام شده است.
کمبود دارو و راهکارهای پیگیری
دکتر جاودان با بیان اینکه در بحث دارو به دلیل تحریمهای کشور کمبودهایی وجود دارد گفت : ظرف یک تا دو سال گذشته دولت سعی کرده کمبودها کمتر شود، در همین مدت تعداد داروخانههای استان به ۲۰۰ داروخانه رسیده و مردم عزیز استان کمبودهای دارویی خود را از طریق شمارههای زیر پیگیری کنند
۰۹۹۱۴۳۲۱۱۹۰
۰۹۹۲۴۰۳۰۱۹۰
بالاترین مقام بهداشت و درمان استان در خاتمه ضمن قدردانی از خدمات و همکاری خیرین سلامت گفت در دو سال گذشته بیش از ۴۰ پروژه بهداشتی عمرانی و دستگاه و تجهیزات توسط خیرین به ارزش بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان اهدا شده است.
انتهای پیام/
نظرات